Kraamcadeau nodig? Deze tetradoeken en slabbetjes zijn 't leukst!

Tetradoeken in leuke printjes of zelfs met oortjes
Tetradoeken in leuke printjes of zelfs met oortjes

Er zijn van die producten waar je als moeder (in spé) niet zonder kunt. Tetradoeken (je kent ze wellicht als hydrofieldoeken) en slabbetjes zijn er twee van. Het zijn van die - op het eerste gezicht - eenvoudige producten die op gezette tijden je redder in nood zijn! Tijd dus om de állerleukste en -handigste tetradoeken en slabbetjes op een rij te zetten. Voor de állerliefste baby's!

Multifunctionele tetradoeken
Tetradoeken: je hoort er nooit iets over, totdat je zelf zwanger bent of een kleintje hebt gekregen. Ze heten ook wel hydrofiel doeken of hydrofielluiers, en elke moeder weet het: die zijn dus enorm handig. Ik gebruikte ze:  
- Voor het afdrogen van mijn baby's;
- Als onderlegger op het aankleedkussen;
- Als XXXL slab (als ik een gewoon slabbetje even niet bijdehand had);
- Als zonneschermpje in de kinderwagen;
- Om je kleintje in te bakeren;
- Etc.

Want ja, zo'n tetradoek is dus multifunctioneel! Je hebt er daarom vaak toch wel een hele stapel van nodig - er zitten er altijd wel een paar in de was ;-). En tja, als je in de babytijd zit, heb je nu eenmaal behoefte aan leuke producten die ook nog eens heel handig zijn. Laatst kreeg mijn buuf een dochtertje. Ik speurde en speurde naar een leuk kraamcadeau en... kwam bij tetradoeken terecht. Ik had er zelf altijd veel plezier van gehad, en dat is vaak toch de beste graadmeter voor het vinden van een leuk cadeautje. Buuf was er super blij mee. Tipje: bij Littlethingz.be hebben ze heel leuke tetradoeken. Het fijne van hun assortiment (ze hebben merken als Mushie, Jollein, Liewood en Little Dutch) is dat Little Thingz altijd kiest voor duurzaamheid en kwaliteit. De tetradoeken die zij verkopen zijn gemaakt van organisch katoen. Dat is veel zachter dan gewoon katoen, dus super fijn voor baby's. Ook handig: ze drogen heel snel. Ze zijn er in prachtige kleuren, leuke printjes... of zelfs voorzien van schattige konijnenoortjes. Moet je eens kijken, hoe leuk. Sommige tetradoeken (of hydrofiel doeken, hoe je ze ook noemen wilt) zijn zó leuk, die zijn niet alleen geschikt voor de babykamer! Deze bijvoorbeeld, van Jollein. Ze zijn gemaakt van 100% katoen en je koopt ze per drie stuks. Handig!

Prachtige hydrofiel doeken van Jollein
Prachtige hydrofiel doeken van Jollein

Handige slabbetjes
Nog zo'n onmisbaar item voor baby's zijn natuurlijk slabbetjes. Echt, je kunt moeders niet blijer maken dan met een schoon, fris en praktisch exemplaar! Slabbetjes zijn niet alleen super handig omdat ze baby's mooie kleertjes schoon houden, maar de slabbers van nu zijn zó leuk dat het gewoon mooie accessoires zijn! Je hebt ze in alle soorten en maten en in allerlei mooie kleuren en printjes. Van bandana slabbetjes tot slabbetjes met lange mouwen, of slabbetjes met een handig opstaand randje. De silicone slabbetjes van Mushie bijvoorbeeld hebben zo'n handig opvangbakje. Ze komen uit Zweden en zijn superhandig én stijlvol tegelijk. Schoonmaken gaat heel gemakkelijk met een vochtig doekje of... je doet ze gewoon in de vaatwasser. Goed om te weten: de slabbetjes van Little Thingz zijn allemaal gemaakt van duurzame materialen en ze zijn bedrukt met onschadelijke kleurpigmenten. Die kun je dus met een gerust hart voor jezelf shoppen of als kraamcadeau geven! Want het leuke van een slabbetje als kraamcadeau is dat je hiermee een cadeautje geeft dat waarschijnlijk direct in gebruik genomen zal worden (hoe fijn!). Bovendien is een slabbetje ook nog eens heel betaalbaar. Schot in de roos, dus!

Deze silicone slabbetjes zijn mooi én praktisch
Deze silicone slabbetjes zijn mooi én praktisch

 

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)