Kokende kinderen

Gratis e-book vol recepten
Gratis e-book vol recepten

Kinderen en koken: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is zó leuk om samen in de keuken te rommelen. En eerlijk is eerlijk: als ze wat groter zijn en zelf kunnen koken, heb je er zoveel profijt van als ze zelf een maaltijd in elkaar kunnen draaien! Dekinderkookshop.nl is een perfect adres waar je van alles vindt om van kinderen al vroeg echte lekkerbekken te maken.

Ik ben zo'n moeder die haar kinderen al jong zelf aan de slag liet gaan in de keuken. Koekjes bakken, cakes maken, later een eitje bakken en tegenwoordig maken ze (10 en 12 zijn ze) complete maaltijden. Lekker en gezond zijn bij ons de toverwoorden als ze hun 'kookbeurt' hebben. De Kinderkookshop heeft een heel leuk en handig e-book gemaakt met recepten die je samen met de kinderen kunt maken, of die ze zelf kunnen maken als ze iets groter zijn. En, goed nieuws: je kunt deze week gratis het e-book downloaden met code flavourites! Je vindt het e-book hier.

Maak zelf ijs
Maak zelf ijs

Ook leuk: zelf ijs maken. Ik zag deze ijsbeker Shake 'n Make. Zonder stroom of batterijen maak je hiermee binnen een paar minuten je eigen ijs. Hoe? De ijsbeker bestaat uit twee bekers. In de buitenste doe je ijsklontjes en zout, in de binnenste doe je yoghurt, room of melk en de smaken die je wilt maken. Flink schudden en door een chemisch prcoes dat nu ontstaat heb je echt ijs! Geweldig zeg, zou het echt zo gemakkelijk zijn? Lijkt me ideaal!

Fruitwater maken
Fruitwater maken

Nog zo'n handige uitvinding: deze hervulbare drinkpakjes van Drink in the Box. Doe er water in, fruit naar keuze en je hebt een handig hervulbaar drinkpakje. Milieuvriendelijk, gezond en goedkoop!

Ideaal: rolvork
Ideaal: rolvork

En dan tot slot de rolvork, waarmee kinderen op professionele wijze spaghetti kunnen eten. Zo kun je met je kinderen voor de dag komen, straks op vakantie in Italië! Maar ook thuis aan de keukentafel is deze rolvork natuurlijk onmisbaar.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)