Kinderkamer opknappen? Kies voor duurzaam behang en bijpassend beddengoed

Kinderkamer opknappen? Kies voor duurzaam behang en bijpassend beddengoed
Kinderkamer opknappen? Kies voor duurzaam behang en bijpassend beddengoed

Wij houden van behang. Lange halen snel thuis, dat werk. Behang zorgt voor een snelle restyling, is super sfeervol en je kunt jezelf er creatief mee uitleven. Moet je wel een klein beetje handig zijn, natuurlijk. Maar waar behangen vroegâh nogal een crime was (meer plaksel op jezelf en de vloer dan op het behang, hobbels & bobbels en zelfs complete scheuren in het kostbare papier) is het tegenwoordig een koud kunstje. Neem Studio Ditte met hun duurzaam vliesbehang voor de kinderkamer. Super easy om mee te werken en extra leuk om af te toppen met een bijpassend dekbedovertrek. Slaapt jouw kleine draak mooi in een nieuw paleis.

Een nieuw behangetje op de muur stond een aantal jaren geleden nog synoniem aan het achter het behang willen plakken van de echtgeno(o)t(e). Da's nu heel anders. Lijm smeren op de muur, behang erop plakken, met een zachte doek erover wrijven, bijwerken en je metamorfose is een feit. Komt door de geweldige uitvinding van vliesbehang: lekker sterk, handzaam en met een zeer, zeer grote slagingskans. Neem onze Petra: het hele huis behangt zij onder. Zo'n beetje ieder seizoen is er wel een kamer aan de beurt en staat ze gewapend met rollen indrukwekkend mooie dessins, de betreffende ruimte up te spicen. En dat is me toch leuk joh.

Met het duurzame behang van Studio Ditte is behangen een koud kunstje
Met het duurzame behang van Studio Ditte is behangen een koud kunstje

Vogelbehang

Voor de kinderkamer is het oer-Hollandse label Studio Ditte al een aantal jaartjes een favoriet adres van ons als Flavourites-team. Het linten behang hebben we gehad in de kamer van dochter, met het sloophout behang heb ik de binnenkant van een vitrinekast beplakt (crea tipje) en het behang met de porseleinen bordjes hangt al een tijdje te shinen op een van de wanden in de woonkamer van Petra. Wat ze nu bij Studio Ditte hebben - en dat is echt te gek - is vogelbehang met 3D-effect. Echt superleuk; deze ontwerpen zijn echt gemaakt met oog voor detail. En hier kun je dus ook matching beddengoed bij kopen. Net als met al die andere patronen, overigens.

Handig zijn deze kleuradviezen
Handig zijn deze kleuradviezen

Geen massaproductie

Wij worden helemaal blij van deze heldere, originele en toch heel herkenbare ontwerpen. En steeds weer verrassen, hè. Denk je 'Hoe kunnen ze nu weer iets verzinnen dat wéér helemaal nieuw en spot on is', komen ze toch weer met iets heel tofs. En ook in de prints zelf ontdek je steeds weer wat nieuws. Zo'n subtiel 3D-effect, bijvoorbeeld. Of haarscherpe vliegtuigjes op behang en beddengoed. Echt geweldig voor in een stoere jongenskamer. Wat wel zo fijn is: alle producten van Studio Ditte worden gemaakt met aandacht voor mens en milieu. En de producten blijven jarenlang in de winkel, hier geen massaproductie. Slow fashion voor de kinderkamer, zeg maar, en dat kunnen wij zeer waarderen.

Met deze adviezen wordt stylen nog veel gemakkelijker
Met deze adviezen wordt stylen nog veel gemakkelijker

Kleuradvies

Je zou denken: even een rondje surfen in de webshop van Studio Ditte en je gaat direct aan de slag. Maar hé - zo werkt het niet bij iedereen, hè. Soms heb je gewoon even wat creatieve inspiratie nodig. Een brainwave, een goed idee of een beetje lef (want ja, behangen blijft toch vaak een dingetje). Ga dan even naar de inspiratiepagina. Behang in het trapgat, een kleuradvies voor het zeehondenbehang, autobehang of dinobehang, tips voor een kleuterkamer: we hebben van alles zien langskomen. Snel maar een klusdagje inplannen, of niet? 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)