Kijkje in de toekomst van... herenmode

Kijkje in de toekomst van... herenmode
Kijkje in de toekomst van... herenmode

Wist je dat het hele coronatijdperk voor best wel wat veranderingen binnen de herenmode heeft gezorgd? We zetten vijf bijzondere veranderingen én blijvertjes op een rij!

Dat de coronatijd voor veranderingen zorgde op het gebied van onder meer werken, uitgaan en zelfs het doen van boodschappen, weten we inmiddels. Maar ook op het gebied van fashion heeft de pandemie grote invloed gehad. Niet alleen voor dames  - daar schrijven we al vaak over - maar ook voor heren. Hier komen de meest opvallende veranderingen!

1. Comfy kleding
Niet zo heel gek, maar op nummer 1: de opkomst van comfortabele kleding. Sweaters, joggers: ze zijn niet aan te slepen, en de trend lijkt van lange duur te zijn. Waar we in de periode van het thuiswerken puur uit gemak en comfort massaal grepen naar comfortabele kleding, zijn we hier inmiddels kennelijk zo aan gewend dat we niet anders meer willen. Maar naar je werk gaan in een joggingbroek is aan de meeste mannen niet besteed. Modehuizen springen daarom handig in op de hang naar comfy kleding met colberts en pantalons die lekker zitten en gewoon in de wasmachine kunnen. Hoe slim!

2. It's all about denim
Denim is er altijd geweest en zal er altijd blijven. Nieuwe ontwikkelingen binnen de wereld van denim zijn jeans van duurzame stoffe, zoals van gerecyclede petflessen. Twinlife.com is een van de winkels waar je zulke duurzame jeans vindt. Brengt ons meteen op de volgende trend...

3. Duurzame stoffen
Ook de fashionindustrie is aan een duurzame opmars bezig. En dat is hard nodig, want binnen de fashion zijn nog grote stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. Dat is ook wat de consument steeds vaker vraagt. Zo zie je niet alleen kleding van gerecyclede petflessen, maar bijvoorbeeld ook van hennep, dat de look & feel van leer heeft. Of kleding gemaakt van organisch katoen. Goede en goed gemaakte fashion gaat daarom steeds vaker fast-fashion vervangen. En als je minder vaak je kleding wast maar het gewoon even buiten hangt, zet je ook al een duurzaam stapje.

4. Grote maten
We worden steeds groter en langer. De kledingindustrie speelt hier op in door ook met steeds grotere maten te komen. Grote maten kleding voor heren vind je bijvoorbeeld bij Twinlife.com. Hier starten ze met maat S en gaat via M, L en XL naar 2XL, 3XL en 4XL. Zo kan elke man zich zelfverzekerd en comfortabel voelen in fashionable kleding die mooi staat en perfect zit - ongeacht je maat.

5. Comeback van het pak
het pak is een blijvertje - ook al was het tijdens de pandemie even wat minder populair. Logisch ook, want meetings waren er alleen nog maar online dus waarom zou je in een compleet pak aanschuiven? Toch mag het allemaal iets relaxter. Iets meer stretch erin, een relaxte pasvorm. En gecombineerd met sportieve items (sneakers, T-shirt) laat zien dat we in de toekomst vooral wat informeler te werk gaan. Zakelijk en privé gaan op deze manier steeds meer door elkaar lopen.

 

 


 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)