Kies in 2023 voor een vakantie naar Egypte

Kies in 2023 voor een vakantie naar Egypte
Kies in 2023 voor een vakantie naar Egypte

Heb jij al plannen gemaakt voor je vakantie in 2023? Overweeg eens een reis naar Egypte, het land van de piramides. Egypte is de afgelopen decennia steeds populairder geworden bij Europese toeristen. Niet voor niets, daar het land ontzettend veel te bieden heeft. Trek van Cairo naar Luxor en ontdek de mooiste plekjes. Boek je Egypte vakantie bij FTI om verzekerd te zijn van een comfortabel hotel. Veel mensen kiezen voor een hotel met een zwembad, daar de temperaturen in Egypte al snel flink op kunnen lopen tot ver boven de 30 graden Celsius. In dit artikel lees je meer over hetgeen Egypte zo mooi maakt.

Dodenmasker van Toetanchamon bezoeken
Start je reis door Egypte in Cairo, waar je het Egyptisch Museum vindt. Een bezoek aan dit museum is meer dan het overwegen waard, daar je hier het dodenmasker van Toetanchamon vindt. Het wordt gezien als het meest waardevolle en beroemde kunstvoorwerp uit de Egyptische historie. Van Toetanchamon weet je wellicht, dat hij met zijn 8 of 9 jaar de jongste farao van het land was. Het dodenmasker in het Egyptisch Museum geeft een enigszins realistische voorstelling van diens gezicht. Dit verklaart de waarde van het kunstobject.

Op naar de piramides rond Cairo
In de nabijheid van Cairo vind je de piramides van Gizeh, bestaande uit drie enorme bouwwerken. Tussen deze piramides vind je daarnaast de Sfinx; je herkent het beeld hiervan vast! Rond de piramides van Gizeh zijn verschillende kleinere tempels en monumenten te vinden. Het is leuk om hier eens rond te wandelen! Je zal er in ieder geval niet de enige zijn; jaarlijks trekken duizenden toeristen naar deze imposante bouwwerken.

Tip: bezoek de piramides rond zonsondergang! Het geeft een zeer fraai beeld; daarbij is het vaak rustiger aan het eind van de dag.

Diverse oases in de woestijn te vinden
Voldoende cultuur gesnoven rond Cairo en de piramides van Gizeh? Egypte kent meerdere woestijnen, welke ieder verschillende oases bevatten. Wanneer je in de buurt van Cairo wilt blijven, kun je een bezoek aan de Bahariya-oase overwegen. Deze is relatief dicht bij de stad gelegen, al moet je er nog steeds enkele honderden kilometers voor reizen (iets meer dan 350 kilometer). De oase biedt je een plek vol met dadelpalmen en meerdere waterbronnen. Het is een uniek beeld, zo tussen het zand en stof van de woestijn rond deze oase.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)