Inbouwspotjes: Voor iedere ruimte een geschikte oplossing

Inbouwspotjes: Voor iedere ruimte een geschikte oplossing
Inbouwspotjes: Voor iedere ruimte een geschikte oplossing

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting? Dan kom je er al snel achter dat er veel verschillende mogelijkheden zijn om een keuze uit te maken. Je wilt echter dat de verlichting bij de rest van jouw woning past. Ook moet je zoveel mogelijk functionaliteiten krijgen. Je kunt hiervoor onder andere kijken naar inbouwspotjes. Deze spotjes geven ondanks het kleine formaat wel voldoende licht in een bepaalde ruimte. Het is dan wel belangrijk dat je een goede keuze maakt aan de hand van de specificaties. Maar aan welke specificaties moet je allemaal denken? Na het lezen van onderstaande informatie kun je zelf nieuwe verlichting in de woning krijgen.

De afmetingen van de inbouwspotjes
Inbouwspotjes kennen een groot aantal specificaties, waarbij de afmetingen een belangrijke factor zijn voor het maken van een keuze. De spotjes kunnen namelijk in zowel grotere als kleinere varianten komen, waardoor jij ze aan de plaatsing aanpast. De grotere varianten zullen voornamelijk goed tot zijn recht komen in het plafond. Je kunt deze inbouwspotjes onder andere plaatsen in de badkamer of de keuken en krijgt goed zicht. De kleinere varianten zijn voornamelijk bedoeld voor plaatsen waar je extra licht nodig hebt, zoals onder de keukenkastjes. Zo kun je meer licht creëren bij het aanrechtblad en heb je voor de rest van de keuken ander licht tot jouw beschikking.
 
De IP-waarde van de verlichting bekijken
Naast de afmetingen zijn ook de IP-waardes een belangrijk onderdeel tijdens jouw zoektocht. De IP-waarde toont namelijk aan of er voldoende veiligheid is bij de verlichting. In de badkamer kun je bijvoorbeeld kijken naar een inbouwspot ip65. Deze zijn namelijk geschikt voor zowel vocht als stof, waardoor er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Ook in andere ruimtes in de woning zullen deze goed tot zijn recht komen en hoef je niet bang te zijn dat er kortsluiting ontstaat. Door de inbouwspot ip65 of een hogere variant aan te schaffen heb je dus ook niet meer te maken met een extra kostenpost op het gebied van reparaties of de aankoop van nieuwe lampen. 
 
De felheid en kleur van het licht bepalen
De felheid en kleur van het licht zijn andere factoren om rekening mee te houden. Hoe feller het licht, hoe meer zicht je kunt hebben. Echter is een hogere felheid vaak niet geschikt voor het verkrijgen van meer sfeer. Het is daarom belangrijk dat je deze aanpast aan de ruimte waar je jouw verlichting wilt plaatsen. Ook moet je daarbij goed bekijken welke kleurtinten je nodig hebt. Warm licht zal voornamelijk voor een ontspannen sfeer zorgen, terwijl kouder licht voornamelijk goed is voor het uitvoeren van werkzaamheden. In de woning zal daarom het warme licht betere oplossingen bieden en de sfeer geven die jij wenst te hebben in de ruimtes.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)