In deze te gekke boomhutten kun je logeren

Daintree Ecolodge in Australië. Wie weet, ooit...
Daintree Ecolodge in Australië. Wie weet, ooit...

Ik houd van unieke logeerplekken; het maakt een 'gewone' vakantie meteen bijzonder. Ik schreef er laatst ook al een blog over. Omdat we deze zomer meer dan ooit de vakanties in eigen land zullen doorbrengen, gaan we met Flavourites on Tour langs de allerleukste plekjes van ons land. De 'hidden gems' die je niety mag missen! In dit blog laat ik jullie te gekke boombutten zien. Want zeg nou zelf: een nachtje in een boomhut is zó tof, je vergeet het nooit meer!

Al een aantal keer hebben we in een boomhut gelogeerd. Het begon al weer wat jaartjes geleden toen we met de kids op vakantie in Australië waren: in het tropisch regenwoud logeerden we in een boomhut van Daintree Ecolodge en dat was zó tof. Nu was dit niet meer echt een boomhut te noemen hoor. Het was gewoon echt een designhuis op palen. Met een grote veranda waar de possums het eten van de barbie (oftewel: de barbecue) pikten, felgekleurde papegaaitjes continu kwamen aanvliegen en beneden ons in de rivier tientallen schildpadden rondzwommen. Uniek. Het meest bijzondere was nog wel de badkamer: deze had grote glazen wanden met een hoekbad tegen het glas. Felgroene kikkertjes liepen hier door het bad :-). En nee, daar was niets engs aan. Het was vooral heel grappig. Nouja, dit maken we natuurlijk niet in Nederland mee maar ook hier kun je waanzinnig logeren hoog in de toppen van de bomen.

Boomhut Torentjeshoek
Boomhut Torentjeshoek

Vorig jaar brachten we twee nachtjes door in deze boomhut op camping Torentjeshoek in Dwingeloo. Op deze camping vind je een paar boomhutten bij elkaar. Niet eenzaam en alleen, verlaten van de wereld, maar op een camping waar je tó weg van de drukte staat. Er is een grote, de luxe Boomhut XXL en je kunt er slapen in kleinere, basic boomhutten. Vooral voor de kids is het echt een belevenis om hoog in de toppen van de bomen te logeren!

Tolhek
Tolhek

Bij het TV-programma 'Boomhut Battle' op ZAPP was deze boomhut te zien, die je vindt op Camping Landgoed Tolhek. Vanuit de boomhut zie je zo de reeën lopen. Van binnen is hij vrij sober maar wel heel mooi ingericht. Een pareltje!

In deze te gekke boomhutten kun je logeren
In deze te gekke boomhutten kun je logeren

In het Drentse dorpje Echten vind je Westerbergen, waar je deze boomhut met jacuzzi kunt boeken. Zie je jezelf al bubbelen tussen de boomtoppen? Super relaxed!

Buytenplaats Suydersee
Buytenplaats Suydersee

Bovenstaande boomhutten vind je allemaal in Drenthe (is dat soms onze boomhutten-provincie?) maar deze is ook leuk, te vinden in Lelystad. Buytenplaats Suydersee heet deze hidden gem, waar je kunt slapen in je eigen tentje maar ook in een van de unieke verblijven zoals een pipowagen, safaritent, rioolbuis (ehm... juist, ja) en dus in een design boomhut. Super leuk! Te boeken via Buytenplaets..

D'n Mastendol
D'n Mastendol

Bij recreatiepark D'n Mastendol in Rijen (Noord-Brabant) slapen de ouders in een blokhut en kunnen de kinderen de boom in. Wow, dat is helemaal één groot avontuur! Deze boomhut is door creatievelingen gebouwd, dat zie je direct. Leuk: het stiekeme 'doorkijkvenster' en de spreekbuis die ervoor zorgt dat je als ouders met de kinderen kunt communiceren. Met speeltuin en zwembad op kruipafstand!

Nog even wat extra (design) inspiratie opdoen voor een unieke boomhutovernachting? Check de video hieronder, geweldig wat we hier allemaal zagen langskomen!
Meer outdoor experiences ontdekken? Vind outdoor cabins, zeilvakantie's en een verslag over expeditie achtertuin op onze blog!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)