In 4 stappen naar een mooie, stralende en gezonde huid!

In 4 stappen naar een mooie, stralende en gezonde huid!
In 4 stappen naar een mooie, stralende en gezonde huid!

Als je een droge huid hebt, kan deze gaan schilferen. Omdat dit er niet fraai uitziet, kunnen wij ons voorstellen dat je hier iets tegen wilt doen. Helaas weet niet iedere vrouw precies hoe ze dit aanpakt. Daarom helpen wij je hier graag een handje bij. Dit doen we aan de hand van 4 simpele stappen. Hopelijk resulteert dit bij jou ook in een mooie, stralende en gezonde huid. 

Stap 1: Reinigen

Je huid wordt dagelijks uit blootgesteld aan van alles en nog wat, zoals het weer en vuil. Daarbij komt dat de talgkliertjes in je huid talg produceren. Deze olieachtige stof – die vetten, schilfers en dode huidcellen bevat – blijft achter op je huid. Reden genoeg om aandacht aan de reiniging te besteden als je het ons vraagt. Als je dit niet doet, raken je poriën op den duur verstopt en dat versnelt de huidveroudering. Beperk je niet tot het afspoelen met water, maar was je huid zo nu en dan ook met zeep. Gebruik hier eventueel een washandje of borstel voor. Schrob hier alleen niet te hard mee, want dit kan je huid beschadigen.

Stap 2: Verzorgen

Wie denkt dat reinigen voldoende is voor een mooie, stralende en gezonde huid, heeft het mis. Je moet ook aandacht aan de verzorging besteden. Er zijn tal van verzorgingsproducten voor de huid, zoals crèmes en serums. Koop nooit lukraak een product, maar kijk altijd naar de ingrediënten. Het valt je waarschijnlijk op dat veel huidverzorgingsproducten vitamine C bevatten.

Vitamine C voor pigmentvlekken kan helpen bij verschillende huidproblemen, zoals beginnende rimpels, ruwe textuur en pigmentvlekken.  De vitamine is in staat om vrije radicalen te neutraliseren, die ons lichaam aanmaakt onder invloed van bijvoorbeeld rook en luchtvervuiling. Als er te veel vrije radicalen zijn, wordt er collageen afgebroken in de huid. Met behulp van vitamine C kun je dit proces tegengaan.

Stap 3: Hydrateren

Een goed gehydrateerde huid verkleint de kans op problemen. Voldoende drinken is belangrijk, maar dit is niet het enige wat je kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld ook zinvol om een crème aan te brengen op je huid. Dit kan een dagcrème zijn, maar ook een nachtcrème. Daarnaast zijn er serums die je kunt gebruiken om je huid te hydrateren. Heb je last van pigmentvlekken? Kies dan voor een anti spot serum. Vlekken lijken niet alleen minder zichtbaar na zes dagen, maar je huid gaat er ook meer door stralen.

Stap 4: Beschermen

Voor een mooie, glanzende en gezonde huid is bescherming essentieel. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je huid niet te veel wordt blootgesteld aan uv-straling. Je huid kan er door verbranden, maar ook door uitdrogen. Smeer jezelf daarom altijd in als je op zonnige dagen de deur uitgaat. Doe dit meerdere malen als je de hele dag buiten bent, ook als de zon niet schijnt. Zelfs op bewolkte dagen kan uv-straling je huid namelijk beschadigen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)