Ik ga nooit de deur uit zonder…

Een lekker luchtje shop je bij de Bijenkorf
Een lekker luchtje shop je bij de Bijenkorf

We vinden het bijna allemaal leuk om er mooi en verzorgd uit te zien. Allemaal op onze eigen manier, waarbij de één altijd tot in de puntjes verzorgd wil zijn, terwijl de ander dat op een heel andere manier doet. We hebben bijna allemaal wel zo onze eigen gewoontes als het gaat om uiterlijke verzorging. Allemaal van die dingetjes die wel altijd in orde willen hebben, of die we echt niet kunnen missen. Voor bijna niemand geldt dat het huis alleen maar wordt verlaten als de make-up van top tot teen in orde is, maar bijna iedereen heeft wel iets dat niet snel zal ontbreken.

Een lekker luchtje
Bij veel mensen is het een vast onderdeel van de ochtendroutine: het aanbrengen van een vleugje parfum. Dat kan iedere dag dezelfde zijn, zodat je je ook echt niet compleet kan voelen als je dit een dagje overslaat. Zonder je vaste luchtje om je heen, voel je je toch een beetje kaal. Maar ook als je regelmatig afwisselt kan het aanbrengen van een parfum een vast onderdeel zijn dat je eigenlijk nooit overslaat voor je de deur uitgaat. Herkenbaar?

Een vleugje lipgloss
Een vleugje lipgloss

Een beetje lipgloss
Zelfs op dagen waarop je eigenlijk helemaal geen make-up gebruikt, is de kans groot dat je toch even snel iets op je lippen smeert voor je de deur uitgaat. Dat kan lipgloss zijn, maar ook lipstick of een beetje lippenbalsem. In ieder geval iets! Ben je dit namelijk gewend, dan voelen je lippen al snel droog aan wanneer je het niet doet. Bovendien kan een heel klein beetje kleur of glans op je lippen wonderen verrichten, en zelfs wanneer je geen make-up draagt toch voor een gezonde, verzorgde look zorgen. Je bent dus echt niet de enige die nooit met ‘kale’ lippen de deur uitgaat. Sterker nog: een tubetje lipgloss kom je in heel wat handtassen tegen, zodat de boel ook gedurende de dag nog even bijgewerkt kan worden.

Nooit zonder mascara
Heb je van nature vrij lichte wimpers, of zijn ze wat kort, en krullen ze niet zo mooi? Hebben ze weinig volume, of zijn ze eigenlijk nauwelijks zichtbaar? Dan is de kans groot dat je niet snel zonder mascara de deur uit zal gaan, zeker niet als het nu eenmaal je gewoonte is om deze dagelijks te gebruiken. Zonder zullen je ogen voor je gevoel helemaal wegvallen, en je gezicht in standje ‘slaap’ blijven staan. Alhoewel dat in de meeste gevallen best meevalt, is het wel zo dat donkere, goed zichtbare wimpers zorgen voor een omlijsting van je ogen. Valt deze weg, dan zal je spiegelbeeld er toch anders uitzien dan je gewend bent. Draag je dagelijks mascara, zal je dus niet snel je huis verlaten zonder deze even snel aan te brengen.

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)