Inspiratie voor gordijnen in kleine ruimtes: slimme oplossingen

Inspiratie voor gordijnen in kleine ruimtes: slimme oplossingen
Inspiratie voor gordijnen in kleine ruimtes: slimme oplossingen

Je weet het maar al te goed. Als je met een kleine ruimte in huis te maken hebt, moet je slim omgaan met de beschikbare ruimte. Je wilt immers iedere vierkante meter optimaal benutten. Daarom is het een echte must om de basis rustig te houden en daar de gordijnen goed op af te stemmen. Hoe je dit het beste aan kunt pakken? Je komt er alles over te weten in dit blog. Laat het upgraden van je interieur dus maar snel een keer beginnen.

Kies altijd voor gordijnen op maat

Een van de beste dingen die je maar kunt doen? Dat is het uitzoeken van maatwerk gordijnen. Je weet hierdoor zeker dat de raambekleding perfect tot zijn recht komt en dat je zorgt voor een rustig en sereen totaalplaatje. Doordat de opties op het gebied van maatwerk eigenlijk eindeloos zijn, is er ook voor jouw interieur een perfecte oplossing te realiseren. Meet daarom de afmetingen van de ramen uitvoerig op, zodat je zeker bent van dat ene perfecte totaalplaatje bij jou in huis. En dat is wel zo belangrijk natuurlijk.

Kies voor gordijnen in lichte kleuren voor een ruimtelijk effect

En als het gaat om de kleur voor de gordijnen? In een kleine en compacte ruimte komen lichte kleuren optimaal tot hun recht. Het zorgt voor een ruimtelijk gevoel en je voorkomt dat de ruimte te donker over gaat komen. Tinten zoals gebroken wit, beige en lichtgrijs zijn erg geschikt voor de raambekleding. Het zorgt voor een fijne basis, waar je de rest van het interieur goed op af kunt stemmen. Van lamellen tot aan plissegordijnen, iedere vorm van raambekleding is in tal van kleuren te verkrijgen. Wat is jouw favoriete kleur van dit moment?

Maak gebruik van luchtige materialen

Daarnaast is ook het uitzoeken van de juiste materialen voor de gordijnen een belangrijk punt van aandacht. Probeer altijd te gaan voor lichte en luchtige materialen, zoals raambekleding van linnen. Kun je de nodige hulp gebruiken bij het uitzoeken van de beste raambekleding? Of weet je niet zo goed hoe je aan de slag moet gaan met het opmeten? Laat je uitgebreid adviseren in een woonwinkel en ontvang de hulp van een specialist uit het vak. Dat maakt het kopen van de beste raambekleding voor je eigen interieur meteen weer veel makkelijker. Wie weet ga je op korte termijn aan de slag met het kopen van de mooiste raambekleding. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)