How-to: badkamer renoveren als een pro

How-to: badkamer renoveren als een pro
How-to: badkamer renoveren als een pro

De badkamer inrichten en slim organiseren is geen gemakkelijke klus. Staat jouw badkamer vol potjes en flacons? En slingeren de handdoeken overal? Dan wordt het tijd dat je badkamer opnieuw ingericht wordt. Misschien heb je wel grote plannen en wil je jouw badkamer compleet renoveren. In dit artikel delen we een aantal handige tips. Lees snel verder!

Ga creatief om met de ruimte
De badkamer is een ruimte in huis waar we ons voorbereiden op de dag of ons weer klaarmaken om naar bed te gaan. Maar een badkamer kan ook een plek zijn om heerlijk te ontspannen! Aangezien we gemiddeld ongeveer één uur per dag in de badkamer doorbrengen, is het belangrijk om goed na te denken over hoe je deze kamer inricht. Een renovatie kan een manier zijn om de badkamerindeling te veranderen, maar soms kun je met een aantal kleine aanpassingen ook een groot verschil maken. De grootte van een badkamer is ook van invloed op het sanitair en de badkamermeubels die je kunt kiezen. Immers, een prachtige whirlpool past niet in elke ruimte. Als je een kleinere, compacte badkamer hebt, moet je dus veel creatiever omgaan met de beschikbare ruimte. Een bad kan de ruimte dan al snel krap laten aanvoelen! In dat geval kan een alternatief gevonden worden in een prachtige inloopdouche van Tegeldepot.nl.

Zorg voor genoeg opbergruimte
We hadden het in de inleiding al verklapt, maar een opgeruimde badkamer is een absolute must. Tenminste, als je waarde hecht aan een lekker opgeruimd huis. Rondslingerende handdoeken, shampooflessen en zeepbakjes laten de ruimte al snel rommelig ogen. Gelukkig valt dit met een badmeubel eenvoudig op te lossen. Een handdoekhouder kun je aanschaffen om handdoeken mooi in het zicht op te bergen. Je kunt de handdoeken ook dubbelvouwen en vervolgens als een rolmops oprollen. Een andere manier is om de handdoeken alleen dubbel te vouwen en op te stapelen. Werp ook een kritische blik op je badkameraccessoires. Welke accessoires gebruik je dagelijks en welke accessoires mogen in een kast opgeborgen worden? Dit geldt ook voor al je make-up producten en rondvliegende elastiekjes. Wist je trouwens dat mascara en eyeliner na opening nog gemiddeld drie maanden houdbaar zijn? Gooi daarom ook deze producten weg, als ze al langer dan drie maanden geleden geopend zijn. Succes!

Gemiddeld brengen we 1 uur per dag in de badkamer door
Gemiddeld brengen we 1 uur per dag in de badkamer door

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)