Houd hier rekening mee bij het kiezen van je shampoo

Houd hier rekening mee bij het kiezen van je shampoo
Houd hier rekening mee bij het kiezen van je shampoo

Wat zijn jouw absolute flavourites op het gebied van haarverzorging? Kies je voor een shampoo uit de supermarkt, of ga je voor een duurzame, geheel natuurlijke shampoo online bestellen? Dat laatste is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder vrouwen, mede door het sterk toegenomen aanbod aan shampoos in webshops. Deze webshops bieden je de mogelijkheid haarproducten te kiezen, waarvan de formule naadloos aansluit op de behoeften van jouw haar. Die behoeften zijn bij gezond krullend haar anders dan bij bijvoorbeeld stijl haar met gespleten haarpunten. Evenals dat bijvoorbeeld slecht gehydrateerd haar andere behoeften heeft. Dit artikel helpt je de shampoo te vinden die het meest geschikt is voor jouw haar.

Producten voor verschillende soorten haar


Zoek online eens naar meer informatie over producten voor krullend haar met gespleten haarpunten en leg die informatie eens naar de productinformatie van producten voor gezond haar. Het toont je het verschil in formule, wat aantoont dat het loont naar een shampoo te zoeken passend bij jouw haartype.

Tip: let op combinaties van shampoos en conditioners. Door voor een combinatie van beide producten in één set te kiezen, weet je zeker dat de formules van beide producten op elkaar zijn aangepast.

Producten specifiek voor krullend haar


Producten die bedoeld zijn voor mensen met krullend haar zorgen doorgaans voor een milde reiniging. Het houdt de krullen in goede conditie. Zowel voor krullend- als voor stijl haar geldt dat het raadzaam is, om te kiezen voor producten zonder sulfaten. Deze sulfaten hebben de fijne werking dat ze je haar reinigen, maar tegelijkertijd een groot nadeel: ze reinigen dermate goed, dat ook essentiële oliën van de huid en uit je haar worden verwijderd. Het maakt de kans op schilfers groter. Goed alternatief voor shampoos met sulfaten zijn de geheel natuurlijke haarproducten. Deze producten bevatten niet alleen geen sulfaten, maar ook geen siliconen.

Combineer een shampoo met een conditioner


Met alleen een goede shampoo ben je er vaak niet. Zowel vrouwen met stijl- als met krullend haar hebben baat bij verschillende aanvullende haarproducten. Gebruik bijvoorbeeld eens per week een haarmasker. Een haarmasker zorgt voor het openen van de haarschubben en het voeden van het haar. Door na het haarmasker ook een conditioner te gebruiken, worden die haarschubben weer gedicht. Overigens geldt specifiek voor krullend haar dat de haarschubben ervan vaak standaard al een beetje geopend zijn. Met een conditioner bescherm je het haar tegen invloeden van buitenaf. Daarbij draagt ook een conditioner bij aan het voeden en hydrateren van het haar.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)