Hoe zorg je dat je huid zo gezond mogelijk blijft?

Hoe zorg je dat je huid zo gezond mogelijk blijft?
Hoe zorg je dat je huid zo gezond mogelijk blijft?

De huid is het grootste orgaan dat je als mens hebt. Je huid vervult veel verschillende, belangrijke functies. Ten eerste beschermt het je cellen, weefsels en andere organen. Daarnaast beschermt het je tegen virussen, bacteriën en schadelijke stoffen. Voor de regulering van je lichaamstemperatuur is je huid ook van groot belang. Bovendien zorgt je huid ervoor dat je warmte, kou, druk, jeuk of pijn kunt voelen. Het moge duidelijk zijn dat je huid een grote rol speelt in je algehele gezondheid. Zorg er daarom goed voor. In dit artikel geven we je een aantal tips om je huid altijd in goede conditie te houden. 

Scheren? Zo blijft je huid glad en vrij van irritaties

Als je je scheert, is dat een grote belasting voor je huid. Daarom is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Het maakt niet uit wat je scheert; een goede scheerroutine voorkomt dat je huid gaat irriteren en rood wordt. Het is belangrijk om met de juiste producten te werken, te beginnen met de mesjes. Goede scheermesjes kopen is het halve werk. Koop daarom altijd mesjes van een gerenommeerd merk, omdat deze door experts zijn ontwikkeld. Voor het scheren is het belangrijk om de huid te reinigen. Doe dit met lauwwarm water zodat je de haartjes alvast soepel maakt. Scheer eerst altijd met de groeirichting van de haartjes mee. Pas aan het eind kun je tegen de richting in scheren voor een glad resultaat. Vergeet niet om na het scheren de juiste voedende crèmes aan te brengen. We raden aan om ook eens in de twee weken een exfoliant te gebruiken.

Dagje in de openlucht? Smeer je huid goed in met zonnebrand!

Wanneer de zon schijnt, word je blootgesteld aan UV-straling. Als je huid deze straling opneemt, wordt vitamine D aangemaakt, een stof die belangrijk is voor het functioneren van je organen. UV-straling zorgt er ook voor dat je huid verkleurt. Veel mensen vinden een bruine teint mooi, maar UV-straling kan veel schade aanrichten. Het is daarom belangrijk om altijd zonnebrand te gebruiken. Met deze crème breng je een beschermlaag aan op je huid, waardoor UV-straling niet kan binnendringen. Hiermee voorkom je nare huidziektes zoals huidkanker. Zelfs wanneer de zon maar een beetje schijnt, is het verstandig om jezelf goed in te smeren. Zit je liever niet in de zon? Geen zorgen, je kunt namelijk ook een zelfbruiner gebruiken. Dit middeltje breng je aan voor een mooie, natuurlijke bronzen kleur, zonder dat je uren in de zon hoeft te liggen. Dat is niet alleen veel gezonder, maar ook nog eens veel efficiënter. Bruin worden is heel eenvoudig.

Een gezonde huid begint met gezonde voeding

Een derde factor die een grote rol speelt in de gezondheid van je huid, is de voeding die je tot je neemt. Als je gezond eet, zal je huid er ook gezond uitzien. Omgekeerd geldt dus ook dat wanneer je veel ongezond eet, dit zijn weerslag heeft op je huid. Eet daarom gebalanceerd en drink voldoende; ongeveer 35 milliliter per kilo lichaamsgewicht is voldoende. Rook je? Probeer dan te stoppen. Roken is ontzettend schadelijk voor je gezondheid. Ook belangrijk: zorg dat je voldoende slaapt. Tijdens je slaap herstellen je cellen zich, en dat is de beste manier om je huid in goede conditie te houden.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)