Hoe kies je een fysiotherapie verzekering?

Hoe kies je een fysiotherapie verzekering?
Hoe kies je een fysiotherapie verzekering?

Heb je regelmatig fysiotherapie behandelingen? Dan is het natuurlijk handig om daar rekening mee te houden bij het kiezen van je zorgverzekering. Je wil natuurlijk goed verzekerd zijn, zodat je niet voor verrassingen te komt te staan. In dit artikel vertel ik je wat je kunt doen om je goed te verzekeren voor fysiotherapiebehandelingen. 

Zit fysiotherapie in de basisverzekering?

In Nederland zit fysiotherapie voor volwassenen meestal niet in de basisverzekering. Alleen als je een chronische aandoening hebt, kun je na de 20e behandeling wel vergoed worden. Dit betekent dat je de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen. Voor klachten die niet chronisch zijn, zoals een sportblessure, wordt er vaak helemaal niets vergoed vanuit de basisverzekering. Daardoor kiezen veel mensen voor een aanvullende verzekering als ze denken vaker naar de fysiotherapeut te moeten.

Wanneer kies je voor een aanvullende verzekering?

Heb je regelmatig fysiotherapie nodig? Dan is het in de meeste gevallen een goed idee om een aanvullende verzekering te nemen. Deze verzekering vergoedt meer behandelingen dan de basisverzekering. Dit kan veel geld schelen als je veel fysiotherapie nodig hebt. Je kunt altijd overstappen van zorgverzekering als je huidige verzekering niet genoeg vergoedt. Zo weet je zeker dat je goed bent verzekerd voor de behandelingen die je nodig hebt.

Een aanvullende verzekering kan slim zijn in de volgende situaties:

  • Je hebt een blessure en moet vaak naar de fysiotherapeut.
  • Je hebt een chronische aandoening en verwacht veel behandelingen nodig te hebben.
  • Je sport vaak en hebt kans op blessures.
  • Je herstelt van een operatie en hebt veel fysiotherapie nodig.
  • Als je een van deze situaties herkent, kan het slim zijn om een aanvullende verzekering te overwegen. Het kan je veel kosten besparen, vooral als je regelmatig behandelingen nodig hebt.

Wat kost fysiotherapie zonder verzekering?

Als je geen aanvullende verzekering hebt, moet je de kosten van fysiotherapie zelf betalen. Een behandeling kost meestal tussen de 30 en 50 euro. Als je maar een paar behandelingen nodig hebt, is dit misschien niet zo’n probleem. Maar als je vaker moet gaan, kunnen de kosten snel oplopen. In dat geval kan een aanvullende verzekering voordeliger zijn.

Daarom is het belangrijk om van tevoren na te denken over hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben. Als je maar één of twee keer per jaar naar de fysiotherapeut gaat, is het misschien goedkoper om de kosten zelf te betalen. Maar als je vaker gaat, kan een aanvullende fysiotherapie zorgverzekering veel geld besparen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)