Hoe richt ik een moderne keuken in

Hoe richt ik een moderne keuken in
Hoe richt ik een moderne keuken in

Ben jij uitgekeken op de stijl van je keuken en vind je het tijd voor een nieuwe stijl? Kies dan voor een moderne keuken! Daarvoor kun je de hele keuken vervangen, maar ook met het vervangen van delen en toevoegen van diverse accessoires creëer je eenvoudig een moderne inrichting in de keuken.

Kenmerken van een moderne keuken


Een moderne keuken is een strakke keuken met een, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, tijdloos design.  Strakke lijnen zorgen voor evenwicht en balans, moderne apparaten voor een luxe uitstraling. De meeste moderne keukens hebben een naadloos en greeploos design. Moderne keukens zijn niet kil en onpersoonlijk zoals wel eens gedacht wordt, maar gezellig en in te richten in een persoonlijke stijl.


De kleuren


Omdat een moderne keuken rust uitstraalt is het belangrijk geen bonte verzameling van kleuren te kiezen. Ga voor de grotere oppervlakten voor een neutrale kleur, bijvoorbeeld wit, beige of lichtgrijs. Dit gebruik je vervolgens als basiskleur om de rest van de keuken in te richten, door te combineren met twee of drie andere kleuren of tinten. Een paar opvallende accessoires kunnen prima, zoals een rode waterkoker, zacht oranje voorraadbussen of een paar groene planten. Daarmee krijgt de keuken een extra persoonlijk tintje. Een zwarte keuken is extra luxe, maar waak er voor dat het niet te donker wordt. Een te donkere keuken lijkt kleiner en kan zelfs intimiderend over komen.


De materialen


Ga je voor een echt strakke en eigentijdse look? Dan kies je voor roestvrij staal of voor een betonlook voor een stoere uitstraling. Met marmer kies je voor een luxe sfeer. Daarbij passen stoelen met een lederen bekleding goed als je een eettafel of kookeiland in de keuken hebt. Wil je een natuurlijke sfeer in de keuken, bijvoorbeeld omdat er veel planten staan of omdat je de sfeer van de keuken wilt laten aansluiten bij de tuin die aan de keuken grenst? Kies dan voor (blank)houten meubelen.


Mix and match


Moderne keukens laten zich vaak goed combineren met andere keukenstijlen. Dat komt goed uit als je een deel van je oude keuken wilt behouden en deze wilt inpassen in de nieuwe stijl. Modern en landelijk gaan prima samen, net zoals modern en industrieel. Let er daarbij wel op dat het een evenwichtig geheel wordt. Rust is een belangrijk kenmerk van een moderne keuken, en dat doe je teniet als je de ruimte vol accessoires zet of voor bonte kleuren kiest.


Kies voor licht


In een keuken wil je goed licht hebben. Om bij te koken, en misschien heb je woonkeuken waar je ook gezellig samen komt en waar je eet of zelfs werkt. Kies voor spotjes met dimbaar licht. Deze kun je richten op bepaalde punten in de keuken, zodat je geen donkere hoekjes hebt. Met dimbaar licht kun je iedere gewenste situatie creëren, van praktisch licht om bij te koken tot sfeerlicht als je met vrienden samenkomt voor een gezellige avond.

Natuurlijk licht is ook fijn in de keuken. Heb je een klein raam en wil je meer licht? Laat dan een lichtkoepel installeren. Met lichtkoepel zonwering zorg je er voor dat te fel licht op zomerse dagen wordt geweerd. Bovendien houdt het op koude dagen de warmte binnen en de kou buiten.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)