Hoe kun je het beste omgaan met spanning op je werk?

Hoe kun je het beste omgaan met spanning op je werk?
Hoe kun je het beste omgaan met spanning op je werk?

Op je werk kom je voortdurend nieuwe mensen tegen. Je wilt er dan goed uitzien, maar dat is niet altijd eenvoudig. Regelmatig hebben mensen last van sociale stress waardoor ze meer beginnen te zweten. Dat kan ertoe leiden dat je zweetplekken onder je oksels krijgt en dat kan je onzeker maken. Je moet weten dat er niets mis is met zweten, dit is een natuurlijke reactie van je lichaam. Het kan echter wel ongemak opleveren. Daarom is het goed om te weten wat je kunt doen om het hoofd koel te houden, onder welke omstandigheden dan ook. In dit artikel laten we je zien wat je kunt doen om altijd zeker en ontspannen over te komen. 

Waar komt de spanning vandaan? 

Als je meer ontspannen op je werk wilt zijn, moet je weten waar de stress vandaan komt. Misschien voel je je niet op je gemak, of misschien heb je het idee dat je niet genoeg presteert. Het is in dat geval goed om een keer te kijken of dit wel klopt. Informeer eens bij je leidinggevende wat deze vindt van je werk en je werkhouding. Veel mensen leggen de lat voor zichzelf torenhoog en lijden vervolgens onder de druk die ze zichzelf hebben opgelegd. Je mag daarom best eens wat meer achteroverleunen. Het gevolg hiervan is dat je meer rust ervaart en dat je werk beter zal worden. Stress en spanning leiden namelijk af en dat komt je werk en ook jezelf niet ten goede. 

Draag kleding waar je je zelfverzekerd in voelt

Kleding heeft een enorme invloed op je gemoed. Zorg er daarom voor dat je goed gekleed naar je werk gaat. Koop een outfit waarin je er professioneel en zelfverzekerd uitziet. Heb je soms last van zweetvlekken? Vergeet dan niet om een anti-zweet ondershirt te kopen. Dit shirt voorkomt dat je zweetvlekken in je kleding krijgt, omdat het voorzien is van hoogwaardige pads onder je oksels. Deze pads absorberen het vocht en zorgen er ook voor dat er geen vieze geurtjes vrijkomen. De pads en het shirt zelf, zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die goed om je lichaam sluiten waardoor je het shirt onder je kleding niet snel ziet. Je ziet er de hele dag piekfijn uit en dat zullen de mensen met wie je werkt ook zeker opmerken. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wist je dat spanning vaak een gevolg is van onzekerheid? Ben je dus bang voor zweetvlekken, koop dan een anti zweet shirt heren. Vind je het spannend om voor een groep te spreken? Zorg er dan voor dat je je presentatie goed voorbereid. Als je weet waar je het over hebt, ben je niet afhankelijk van je papieren en kun je een spontaan verhaal houden. Dat is niet alleen prettiger voor je gehoor, maar ook voor jezelf. Kortom, wees bewust van waar je spanning vandaan komt en zorg vervolgens dat je hier een passende oplossing voor vindt. Geen enkel probleem is namelijk geheel onoverkomelijk. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)