Haal de herfst in huis met deze warme kleuren!

Je kunt nooit te veel kussens hebben
Je kunt nooit te veel kussens hebben

Als het herfst is, en zeker als oktober is aangebroken, dan krijgen we zo’n zin om warme kleuren en materialen in ons interieur te gebruiken. Dus doen we een mini-make-over en gaan van fris wit naar sfeervol warm. Voor inspiratie zijn we in de nieuwe wooncollecties van onze Flavourites snoepjes gedoken. Lees hieronder wat onze favorieten van deze herfst zijn.

Een bank zonder kussens voelt veel te naakt. Dus ging ik op jacht naar mooie, zachte exemplaren in warme kleuren. Deze katoenen kussen met franjes van Madam Stoltz zag ik bij Deens. Zo mooi die prints en kleuren: curry, iron, orange, sand en burnt henna. Geeft echt een Indian Summer gevoel. Te gek om hier een hele stapel van te hebben. 

All time favourites: de velvet bank van Sissy-Boy
All time favourites: de velvet bank van Sissy-Boy

Ik ben al jaren stiekem verliefd op deze bank van Sissy-Boy. Het zachte, aaibare fluweel is echt zalig. Daar wil je toch meteen in wegkruipen? Afgelopen zomer heb ik mijn liefde voor deze bank opgebiecht aan de rest van de fam, we hebben samen proef gezeten en wat denk je: they love it, too! Nu moeten we het alleen nog eens worden over de kleur, en dat wordt nog wat. Bank Amsterdam is namelijk verkrijgbaar in maar liefst dertien kleuren, waaronder een aantal heerlijk warme herfst tinten zoals oker, oud roze, brons en donkergroen. Drie keer raden wat mijn favoriet is…

Zacht en warm van alpaca-wol
Zacht en warm van alpaca-wol

Wie Flavourites een beetje kent, weet dat we dol zijn op dekentjes en plaids. Of het nu zomer of winter is, ze liggen standaard op of naast de bank. Deze fairtrade plaid van Yumeko is geweven van 100% baby alpaca wol. De wol van deze plaids wordt niet geverfd en is dus puur natuur, en dat maakt de plaids super zacht. Perfect voor een avondje Netflixen op de bank.

Handgemaakte wandhanger
Handgemaakte wandhanger

Kijk eens hoe gaaf deze macrame wandhanger is, het diepe mosterdgeel past zo goed in het herfst kleurenpalet. Leuk om te combineren met droogbloemen en mooie bronskleurige accessoires voor een echt warm hoekje in huis. Ik spotte deze wandhanger bij Masters & Crafters, waar je nog veel meer unieke en handgemaakte items vindt van Nederlandse makers. Check ook eens de wall-art van Nin-Nit, de liefde voor de natuur spat er vanaf en je geeft je interieur in een handomdraai een warme look and feel met deze muurcirkels.

Droogbloemen en kaarsen passen perfect bij het najaar
Droogbloemen en kaarsen passen perfect bij het najaar

Ik noemde ze net al even, maar droogbloemen geven mij ook een echt herfstgevoel, zeker als ze van die diepe, warme kleuren hebben. Zet bijvoorbeeld mooie pampas pluimen bij elkaar in een hoge vaas of vul meerdere kleine vaasjes met een bonte verzameling bloemen. Ook leuk zijn deze glazen potjes die ik bij Nanaas vond. Ze zijn gevuld met echte najaars-droogbloemen. Het zwarte deksel is ook een waxinelichthouder. Super leuke combinatie!
En hoe mooi zijn deze lange, dunne bijenwaskaarsen van Gewoon Kunst, gemaakt van 100% natuurlijke bijenwas uit Litouwen. Ze zijn lekker lang, zodat je ze heel vaak kunt aansteken.

meer dan 1000 gaatjes...
meer dan 1000 gaatjes...

Tot slot wil ik je nog deze te gekke, handgemaakte lampen van het Duitse Licht-Zauber laten zien. Het zijn zwarte en crème kleurige kalebassen waarin wel 1000 gaatjes zijn geboord in prachtige botanische en geometrische patronen. Op zich al een kunstwerk, maar ze worden nóg mooier als het donker is en je de lamp aandoet. Wow, het lichtspel op je muur of plafond is betoverend mooi. Perfect nu de dagen korter worden. Fijn hoor, die herfst!

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)