Gift Guide kids '23

Sticky Tales
Sticky Tales

Wil je weten wat dit jaar de speelgoed trends zijn? Barbie & Ken staan - niet geheel onverwacht - hoog in de populariteitslijstjes. Het hilarische spel Hitster doet het geweldig bij allerlei leeftijden, zowel de normale versie als de guilty pleasure variant. Niet voor niets is 'kidults' een term die we steeds vaker zien voorbijkomen: speelgoed voor volwassenen. Veel trends worden op TikTok geboren en series en games krijgen steeds vaker een tweede leven in de vorm van speelgoed. En wil je je kind(eren) écht iets bijzonders geven? Geef ze dan quality time. Want daar kan écht niets tegenop. Even geen inspiratie? Wij helpen je met deze gift guide kids!

Muurstickers met 'n verhaal

De kinder muurstickers van Sticky Tales zijn ge-wel-dig. Enerzijds omdat ze echt prachtig vormgegeven zijn, en anderzijds... omdat er online verhaaltjes bij horen die je vanaf je telefoon kunt voorlezen. Zo komen alle dieren - zoals hertje, konijn, vogel of kat - tot leven. En het leuke is: de dieren zijn er altijd, in de kinderkamer. De verhaaltjes dus ook! Via de website van Sticky Tales vind je de verhaaltjes. En, heel leuk: er is ook een speciaal kerstverhaaltje om voor te lezen vanaf de website. Heel leuk, of je nu wel of niet de muurstickers hebt! Sowieso even kijken dus, en daarna fijn quality time doorbrengen met je kleintje. 

Gezinnig
Gezinnig

Samen kletsen

Zo fijn: samen met je kleintje eindeloos kletsen. Heel belangrijk ook, hoe lastig het ook kan zijn om met je kind te praten over verdriet, angst of boosheid. Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve maakte samen met educatief auteur Michal Janssen voor Gezinnig het boek Emotieklets. Dit boek brengt op verschillende manieren het gesprek tussen ouder en kind op gang. En dat is zowel fijn als super belangrijk! Emotieklets bestaat uit drie delen. Deel 1 is om (voor) te lezen, met als belangrijkste boodschap: alle emoties mogen er zijn. Deel 2 bevat vragen en opdrachten waardoor een kind zijn emoties beter leert kennen. Vlieg samen naar de eilanden Blij, Verdrietig, Boos, Bang, Trots, Mopperig, Gespannen, Jaloers, Onzeker en Ontspannen. Lees de uitleg en voer de vragen en opdrachten uit. Het boek staat vol ideetjes en tips voor moeilijke momenten. In deel 3 vind je hulpkaarten om in te vullen. Dit boek zou in elk gezin in de boekenkast moeten staan!

Zoemzz
Zoemzz

Zilveren kinderoorbellen

Glimmertjes voor onder de kerstboom mogen zeker niet ontbreken op je shoplijstje! Wij worden helemaal enthousiast van de ontzettend schattige zilveren kinderoorbellen van Zoemzz. Of je nu kiest voor bubble tea, donuts of rolschaatsen. Echt té schattig voor hippe meiden van een jaar of 8 (en alles daaromheen!). En… ze worden feestelijk voor je ingepakt. De blijmakers van Zoemzz zijn een echte aanrader, want er zijn nog veel meer leuke accessoires! Hier worden wij als moeders ook héél erg blij van.

Mijn Hummeltje
Mijn Hummeltje

Als je van hout houdt

Bij Mijn Hummeltje begrijpen ze de behoefte van ouders om het allerbeste en meest leerzame houten speelgoed voor hun kinderen te vinden. Hier geloven ze in de kracht van educatief spelen en de ontwikkeling van jouw kind op een positieve en constructieve manier. Hoe fijn: een webshop vol speelgoed waar de kleintjes niet alleen urenlang zoet mee kunnen zijn, maar dat ook bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw kind. In deze tijd van smartphones en tablets, koesteren ze bij Mijn Hummeltje het idee dat kinderen nog steeds kunnen genieten zonder afhankelijk te zijn van technologie en waarin plezier en leren hand in hand gaan. Heerlijk, toch? 

Kidooz
Kidooz

Spelen, daarna loungen

Is het een fort? Babygym? Een klimtoestel, of toch een heerlijke hangplek? Het is de Fitwood Luoto klimboog, die je gebruikt zoals je zelf wilt. Stimuleert de fijne motoriek en staat garant voor uren, nee dagen speelplezier. Bovendien ziet hij er prachtig uit, zéker met het dikke, zachte kussen erin. Koop je die er ook bij, dan heb je een geweldige loungeplek voor de kids. Rest ons maar één vraag. Is hij er ook voor volwassenen?! Lijkt ons wel wat, in het kader van de speelgoedtrend 'kidults'... Je koopt de Luoto klimboog bij Kidooz.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs! 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)