Geurkaarsen met een muzikaal verhaal

Mooi van buiten, minstens zo mooi van binnen
Mooi van buiten, minstens zo mooi van binnen

Gastblogger Maartje van Living-Stories.nl werd via Instagram getriggerd door de geurkaarsen van The Very Good Candle Company. In haar tweede blog vertelt ze hoe ze op onderzoek uitging naar deze op alle fronten prachtige kaarsen...

Maartje: 'Op instagram zag ik de mooie kaarsen van The Very Good Candle Company en las het verhaal achter hoe de kaarsen worden gemaakt en waar ze naar zouden ruiken. Ik was zo benieuwd en vond het verhaal achter de kaarsen zo tof dat ik gelijk wat samples heb opgevraagd om vervolgens te kunnen kiezen welke ik in de shop zou plaatsen. Het resultaat is dat ik alle geuren in mijn shop heb geplaatst want ALLE geuren zijn waanzinnig!! Ik vertel je graag verder wat deze duurzame koolzaadwas kaarsen zo bijzonder maakt.'

De kaarsen van The Very Good Candle Company bestaan voor 100% uit koolzaadwas, een plantaardig en duurzaam alternatief. Het koolzaad en de daaruit voortvloeiende duurzame koolzaadwas die The Very Good Candle Company gebruikt, worden volledig binnen de EU gekweekt. Dat de duurzame was daardoor niet van heinde en verre geïmporteerd hoeft te worden, minimaliseert de impact op het milieu. De duurzame koolzaadwas kaarsen van The Very Good Candle Company worden met de hand gegoten in Amsterdam. Sterker nog, Isil en haar partner Emre doen alles zelf! De kaarsen, bestaande uit 100% koolzaadwas, essentiële oliën en botanische geuren, worden in gerecycleerde glazen potten gegoten en hebben een katoenen lont. Alle gebruikte ingrediënten zijn uiteraard vegan en proefdiervrij.

The very good candle company
The very good candle company

The story behind de makers
Wat de kaarsen van The Very Good Candle Company pas echt bijzonder maakt, is het verhaal erachter. Isil en Emre zijn een een muziekminnend koppel die samen de hele wereld afreizen. De geuren zijn geïnspireerd op de muziekfestivals die het koppel bezocht heeft. Hun liefde voor muziek en de plaatsen waar ze zijn geweest vormen de inspiratie voor hun geurende lijn kaarsen. Coachella in de Californische woestijn, Glastonbury in de Britse glooiende heuvels en Fuji Rock, een ongelooflijk festival gehouden in de bergen van Japan. Zo is Pilton bijvoorbeeld gebaseerd op Glastonbury Festival, zag Naeba het licht dankzij het Fuji Rock Festival en werd deze Indio geïnspireerd door het iconische Coachella Valley Music and Arts Festival.

Sterke, maar heerlijke geur
Toen ik thuis het pakketje ontving met de samples, drong de heerlijk rokerige geur onmiddellijk m’n neus binnen. Dat beloofde veel goeds! Zodra ik de kaarsen met duurzame koolzaadwas had uitgepakt ben ik ze 1 voor 1 gaan ruiken. Hmmmm, moet ik hieruit kiezen? Niet dus, ze zijn allemaal op hun beurt heerlijk en wil niet kiezen! Ze staan daarom allemaal op Living-Stories. Het cadeaupakket vind ik echt een aanrader, zo heb je gelijk 3 geuren te pakken en eentje voor de sfeer erbij. Deze laatste heet “ Sade” wat betekent ‘puur’ in het Turks. Soms wil je gewoon genieten van kaarslicht, of misschien wil je het aansteken tijdens een maaltijd, of nog belangrijker, je hebt allergieën of bepaalde gevoeligheden om te ruiken. Zo kun je alsnog genieten van een ongeparfumeerde kaars.

Aangename geuren geven het humeur een flinke boost:
Pilton: 
De geur Pilton is geïnspireerd op het enige echte Glastonbury Festival, gehouden in Pilton, Engeland. Zacht en houtachtig sandelhout, muskachtig amber, aardachtige ceder, een vleugje kaneel, wat verborgen kruiden en een vleugje framboos. Pilton is krachtig en complex, maar toch rustgevend en neemt je mee op een wandeling door de groene velden van Somerset. 
Indio:
De geur Indio is geïnspireerd op het Coachella Valley Music & Arts Festival, gehouden in Indio, Californië. Met zijn balsamico en schone dennennaald, aardachtige patchouli, pittige bloedsinaasappel, rokerige berk en een vleugje Indio, voel je de woestijn warmte gelijk om je heen.
Naeba:
De geur Naeba is geïnspireerd op het magische Fuji Rock Festival, gehouden op de hellingen van de berg Naeba, Japan. Krachtige frisheid en citrusachtige tonen van Japanse grapefruit Yuzu, koele en schone theeboom, kruidachtige salie en een vleugje sensuele zoetheid van ylang-ylang voeren de boventoon. Eén geur van Naeba en je zult merken dat je omringd bent door de bossen van Niigata.
Stormur:
De geur Stormur is geïnspireerd op het Iceland Airwaves Festival, gehouden op verschillende muzieklocaties in Reykjavik. Zodra je de deksel opent van Stormur ruik je de verfrissende oceaangeur van zeewier, aardachtig -bemoste aroma’s van eikenmos, mint en verse eucalyptus met een vleugje sinaasappel.

 
Goede kwaliteit geurkaarsen
De kaars brandt goed en de was smelt behoorlijk egaal. Ik ben heel erg te spreken over de kaarsen van The Very Good Candle Company en raad ze daarom iedereen aan! Is het niet voor jezelf, dan heb je een super leuk cadeau voor je vriendin, moeder, oma, lerares, you name it! Everybody happy...

 

Dit interview verscheen eerder op Living-Stories.nl

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)