Dit is waarom jij als zzp'er moet kiezen voor een full operational lease

Dit is waarom jij als zzp'er moet kiezen voor een full operational lease
Dit is waarom jij als zzp'er moet kiezen voor een full operational lease

Als zzp'er kan het zijn dat je regelmatig voor verschillende zakelijke beslissingen staat, waaronder die over het beheer van je vervoersmiddelen. De keuze tussen het kopen, leasen of huren van een auto kan soms overweldigend zijn. Daarom is het belangrijk om te begrijpen waarom full operational lease een aantrekkelijke optie kan zijn. Deze leasemogelijkheid kan flexibiliteit en financiële voordelen bieden die vooral voor zzp'ers zeer gunstig kunnen zijn. Laten we eens dieper ingaan op de voordelen van een full operational lease en waarom het een slimme zet kan zijn voor je onderneming!

Alle kosten volledig aftrekbaar

Voor veel ondernemers is het fiscaal aftrekken van kosten een essentiële manier om financiën te beheren. Met een full operational lease zijn alle kosten die je betaalt voor de lease van de auto volledig aftrekbaar. Denk aan de maandelijkse leasetermijnen, maar ook aan kosten voor onderhoud, verzekeringen en wegenbelasting. Dit maakt het mogelijk om je bedrijfskosten te verminderen waardoor je netto-inkomsten stijgen. Bovendien zorgt het voor een vereenvoudiging van je boekhouding, omdat je te maken hebt met een vaste maandelijkse betaling in plaats van variabele kosten verspreid door het jaar.

Waarde van de auto niet op de balans

Wanneer je een auto koopt, moet je deze vaak op je bedrijfsbalans zetten als een activa. Dit betekent dat het kan bijdragen aan de complexe aspecten van je financiële overzichten en financiële planning. Echter, bij een full operational lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij, en hoeft de waarde ervan niet op jouw balans te worden opgenomen. Dit kan voordelig zijn, omdat je liquiditeit verbetert en je minder langlopende verplichtingen in je jaarrekening hebt. Het is een lichtere financiële last waardoor je ruimte overhoudt in je balans voor andere essentiële bedrijfsmiddelen die je onderneming vooruit helpen!

Je bent 100% verzekerd

Een auto leasen betekent niet alleen dat je maandelijks voor het voertuig betaalt, maar ook dat alles daaromheen inclusief is. Je bent volledig verzekerd, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten bij toedoen van schade of ongevallen. Het takenpakket van de leasemaatschappij omvat verzekeringszaken, wat betekent dat je geen tijd hoeft te besteden aan het vergelijken van polissen of het onderhandelen over premies. Dit neemt een groot deel van de stress weg die gepaard gaat met auto-eigendom, en stelt je in staat om je meer te focussen op je kernactiviteiten.

Een goede lease maatschappij zorgt voor weinig risico

Het kiezen van de juiste leasemaatschappij, zoals DutchLease kan een wereld van verschil maken. Een goede leasemaatschappij biedt uitstekende klantenservice en onderhoudsdiensten die ervoor zorgen dat je risico’s tot een minimum beperkt blijven. Ze begeleiden je niet alleen bij eventuele problemen met het voertuig, maar bieden ook vaak vervangend vervoer zodat je altijd mobiel blijft. Dit betekent niet alleen minder zorgen over potentiële druk op je bedrijfsvoering, maar ook zekerheid bij allerlei praktische aspecten van autogebruik. Door te leasen bij een betrouwbare partner, investeer je in stabiliteit en verminder je onvoorspelbaarheid.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)