Gek op thee!

Het perfecte moment voor een kopje thee
Het perfecte moment voor een kopje thee

Ik beken, ik ben verslaafd! Maak je maar geen zorgen, want het is een hele leuke, gezonde en lekkere verslaving. Ik ben namelijk dol op thee!

Thee op elk moment van de dag
Eigenlijk is er elke moment van de dag wel een geschikt moment voor een kopje thee. Bij het ontbijt, rond koffietijd (hoewel het wat mij betreft beter theetijd kan heten). Of wat dacht je van ’s middags? middags. Gezellig theeleuten met vriendinnen, uiteraard met de koektrommel op tafel. En laten we vooral de avond niet vergeten, languit op de bank, boek op schoot en je kopje thee binnen handbereik. Ik vind dat echt genieten.
Feel Good
Thee is een echt feel good drankje. Het verwarmd, smaakt lekker en is in wel duizenden varianten verkrijgbaar. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Inmiddels heb ik al een hele verzameling theesoorten bij elkaar gespaard. Dat komt doordat ik er een beetje een traditie van hebt gemaakt om een nieuwe theesoorten mee terug te nemen van onze reizen. Zie het een beetje als een soort van souvenir, alleen dan drinkbaar!
Thee in de Big Apple
Deze traditie is lang geleden begonnen in New York. Ik vind het altijd leuk om in het buitenland in de plaatselijke supermarkt rond te snuffelen. Gewoon kijken wat hun daar voor producten in de winkel hebben liggen en of dat veel verschild van wat de supermarkten bij ons verkopen. Zo kwam ik ooit daar midden in New York bij het thee schap terecht, waar ze allemaal andere merken en soorten thee verkochten. Ik kocht daar een over prijst pakje thee, wat ik tijdens mijn verblijf in de Big Apple soldaat maakte.

Natuurlijk kan een wandeling door de theevelden van Sri Lanka, het land van de thee, niet ontbreken
Natuurlijk kan een wandeling door de theevelden van Sri Lanka, het land van de thee, niet ontbreken

Nepal, het walhalla voor de theeliefhebber
Niet lang daarna was ik Nepal, een waar walhalla voor thee liefhebbers. In Kathmandu vind je verschillende theewinkels die bijvoorbeeld verse kaneelthee verkopen in hele leuke en kleurrijke verpakkingen. Aangezien ik dol ben op kaneel, wilde ik ook deze theeën graag proberen.

In Marokko drinken ze graag muntthee die geschonken wordt uit een speciale theepot en bijbehorende glazen
In Marokko drinken ze graag muntthee die geschonken wordt uit een speciale theepot en bijbehorende glazen

Wat als je muntthee helemaal niet lekker vindt?
Hierna volgde Marokko met hun bekende muntthee, waarbij theedrinken ook soms hilarische taferelen kan opleveren. Zo deden we daar inkopen bij een klein winkeltje in de plaatselijke souk. De onderhandelingen gingen gepaard met heel wat kopjes thee. Muntthee met heel wat klontjes suiker. Daar zaten we, in het kleine winkeltje, op de grond kopjes thee te drinken. Ik kan niet anders zeggen, het was heel gezellig. Grappig detail, mijn vriend houdt dus helemaal niet van thee. Om niet onbeleefd te zijn heeft hij, met veel moeite, al die kopjes thee op gedronken. Wel stoer van hem.
Thee uit… IJsland?
Mijn laatste verovering op thee gebied komt uit IJsland. Het is misschien niet een heel voor de hand liggend thee land, maar toch heeft IJsland zijn eigen theemerk. Met opvallend lekkere theeën, mijn favoriet is een witte thee met de naam Safari Sunset. En ja, deze thee komt echt uit IJsland. Al doet de naam anders vermoeden.

Mijn persoonlijke favorieten
Mijn persoonlijke favorieten

Thee met een beetje extra’s
Natuurlijk ben ik niet het hele jaar door op reis en vul ik ook hier regelmatig mijn thee voorraad bij. Ik probeer er vaak echt een gezellig momentje van te maken. Vooral als ik ’s middags lekker thuis ben. Met de lekkerste soorten thee, mooie mok en vrolijke theepot. Zo wordt theedrinken nog leuker. Ik deel mijn favorieten van het moment met je!

En dan… tijd voor thee!
En dan… tijd voor thee!

Thee met rijst, juist. Het klinkt als een beetje rare combinatie, maar eigenlijk is het heel lekker. De thee komt uit Japan en heet Genmai Chai thee. De rijst is trouwens gepoft! Meer van de groene thee? Dan is de Sencha Tokujo thee misschien iets voor je, je shopt ze beide hier. Ken je trouwens de Thea makery al? Hun thee soorten zijn biologisch gemaakt en suikervrij! Ze hebben een aantal fijne smaken, zoals mijn persoonlijke favoriet Choc, de naam zegt het eigenlijk al, thee met chocolade. Nu is chocolade altijd een goed idee, dus ook in de thee! Thee drinken wordt nog fijner met een mooie mok of glas, maar ook zeker met een leuke theepot. Wat vindt je van deze vrolijkerd? Niet alleen perfect als theepot, maar ook nog leuk als accessoire. Dubbel fijn!

Ik eindig vandaag met een extra nieuwtje! Er is namelijk een nieuwe healthy theelijn gelanceerd met verpakkingen om van te watertanden. Alleen de namen van de thee zijn al zo leuk, wat dacht je van Sunshine tea of Good luck tea? De nieuwe theelijn van Brush Beauty bevat maar liefst 12 nieuwe soorten thee vol met vitamines en 100% natuurlijke vruchten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze nog niet zelf heb uitgeprobeerd, maar dat deze theesoorten wel hoog op mijn verlanglijstje staan. Hmmm.. misschien moet ik Sinterklaas toch nog maar eens heel lief aankijken! :)

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)