Elektrische fiets – trend of here to stay?

Elektrische fiets – trend of here to stay?
Elektrische fiets – trend of here to stay?

Precies zes jaar geleden schreven we het artikel: Opmars van de elektrische fiets. Nu we een aantal jaren verder zijn, is het goed om eens even te kijken naar de stand van zaken. Kunnen we met z’n allen niet meer zonder die elektrische fiets? Of was het een eendagsvlieg die niet verder doorontwikkeld is?

Een standaardfiets, maar dan in de elektrische variant

De meeste mensen kiezen toch nog steeds voor het oude vertrouwde model, maar dan eentje met een accu. Naar je werk fietsen of andere dagelijkse activiteiten met de fiets vragen om een betrouwbaar model. Voor dames is het handiger met op- en afstappen vanwege het ontbreken van de bovenste stand die een mannenfietsframe wel heeft. En er is ook iets voor handige fietstassen te zeggen waarin je je lunch of boodschappen wilt kunnen vervoeren.

 
Elektrische bakfietsen

De bakfiets was al een hit, maar de elektrische variant is voor jonge gezinnen of ondernemers die in een stad hun goederen milieuvriendelijk willen rondbrengen al helemaal essentieel. Je ziet zelfs apothekers die hun bestellingen op deze manier verspreiden en ook eigenaren van een oudere hond maken graag gebruik van de elektrische bakfiets om naar een losloopgebied te fietsen. 


High-speed elektrische fietsen

Het exemplaar dat hogere snelheden aankan, rijdt tot wel 45 km per uur. Ook voor deze elektrische fiets is een doelgroep te vinden. Wanneer je een brommer een wat oubollige uitstraling vindt hebben, is deze fiets ideaal. 


Stoere elektrische fietsen

Nog beter is de 250 Watt Fatbike die er niet alleen hip en modern uitziet, maar waar je ook nog eens geen helm bij hoeft te dragen zoals dat bij een scooter wel van je verwacht wordt. In de Fatbike winkel tref je verschillende kleuren elektrische fatbikes aan. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Een snelheid van 25 km per uur en een bereik tot 60 kilometer.  


Conclusie

Dacht je dat de ontwikkeling van de elektrische fiets de afgelopen jaren stil heeft gestaan? Dan weet je nu dat dit zeker niet het geval is! Er is zoveel keuze dat je eigenlijk op elke fiets een proefrit moet kunnen maken om de voordelen ervan te voelen. Zitcomfort, soort remmen, gewicht en - niet te vergeten - de uitstraling en prijs; ze tellen allemaal mee. Maar het begint met het kennen van jouw eigen fietsroutines en op welke ondergrond je met je fiets wilt rijden. 

 
Eén ding is wel zeker: de elektrische fiets, welke soort dan ook, is definitely here to stay! Het Nederlands fietslandschap zal dan ook nooit meer terug gaan naar enkel en alleen fietsen waar je 100% van de tijd je benen voor het voortbewegen gebruikt.

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)