Eerlijke kerstversiering!

Christmas is coming
Christmas is coming

Kerst.  Familie, vrienden en cadeautjes onder de boom. Lekker eten en vaak ook te veel eten. Waardoor je standaard het nieuwe jaar begint met het voornemen om nu toch echt eens te gaan sporten en die paar extra kilo te verliezen.

 

Kerst is gezelligheid. Maar kerst is ook het feest van het licht. Een tijd waarbij we net iets aardiger tegen elkaar zijn. En misschien ook wel wat verdraagzamer. Wat dat betreft zou het best vaker kerst mogen zijn. Als je aan kerst denkt, denk je eigenlijk meteen aan de kerstboom. Het middelpunt van de huiskamer, gezelligheid uitstralend met zijn warme lichtjes en mooie versiering. Wist je trouwens dat de kerstboom al in de 13de eeuw zijn intrede deed in Nederland en toen vooral versierd werd met kaarsen en appels? Langzaam maar zeker evalueerde de kerstboom tot wat hij is vandaag de dag. Eén en al sfeer en gezelligheid!  

Rudolph in de boom
Rudolph in de boom

Een mooie kerstboom is natuurlijk een pré. Maar het wordt nog leuker als je de kerstboom kunt versieren met mooie en eerlijk gemaakte versiering. Chital heeft dit jaar een heuse kerstshop, waarbij je naar hartenlust eerlijke kerstversiering kunt shoppen. Zoals deze leuke rendieren

Ook leuk als kersthanger aan de deur of kast
Ook leuk als kersthanger aan de deur of kast

Een kerstboom versierd met kerstbomen? Hartstikke hip! Deze kersthangers zijn gemaakt onder eerlijke omstandigheden en komen uit India. Natuurlijk staan ze leuk in de boom, maar je kunt ze ook decoratief gebruiken. Bijvoorbeeld als hanger aan de deur of de kast. Of als klein kerstcadeautje, met een leuk persoonlijk kaartje eraan!

De trend van dit jaar, vrolijke kleuren
De trend van dit jaar, vrolijke kleuren

Eén van de trends dit jaar is kleur! Dit kan in allerlei verschillende variaties. Zoals een boom boordevol kleur. Of juist iets rustiger, hiermee geef je de boom een vrolijk, maar bescheiden gekleurd tintje. De vrolijkerts hierboven worden gemaakt in het Noorden van Thailand. Het land van de glimlach. Alle hangers zijn handgemaakt, met de grootst mogelijke aandacht en zorg.

All I want for Christmas
All I want for Christmas

Haal buiten naar binnen met de kleuren donkergroen en rood. Ze staan symbool voor koude winteravonden en warme chocolademelk. Al het materiaal wat gebruikt wordt voor het maken van deze hangers is eerlijk vervaardigd. 
Keuzes, keuzes. Wel of geen kerstboom. Gaan we voor een echte of juist voor zo’n fijne kunstboom. En natuurlijk, hoe gaan we hem versieren. Ik kan je verklappen dat mijn kerstboom versierd wordt met een combi van al het moois wat ik de afgelopen jaren bij elkaar verzameld heb. Uiteraard aangevuld met wat van de leuke rendieren en kerstbomen hierboven. Maar waar het uiteindelijk om draait zijn toch de mensen om je heen. Die geven de echte sfeer en gezelligheid aan kerst. En die mooie boom? Die helpt natuurlijk een beetje mee!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)