Een nieuwe vloer: waar moet je op letten?

Een nieuwe vloer: waar moet je op letten?
Een nieuwe vloer: waar moet je op letten?

Je wilt graag een nieuwe vloer in je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in je woning. Maar waar moet je op letten? Natuurlijk speelt het uiterlijk van de vloer mee in je keuze, maar er zijn ook een aantal praktische dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. In deze blog krijg je een aantal tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe vloer.

Zorg dat de vloer past bij de ruimte

Als je voor een nieuwe vloer gaat kiezen, zorg dat deze dan past bij de ruimte. Een vloer in slaapkamer of woonkamer moet aan andere eisen voldoen dan een vloer in de badkamer. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een vloer voor in je woonkamer? Zorg dat deze tegen een stootje kan. In een woonkamer wordt meer geleefd dan in bijvoorbeeld een slaapkamer. Er zal in de woonkamer nog weleens wat op de grond vallen en het is dan niet gewenst dat je vloer hier meteen kapot van gaat. Kies daarom bijvoorbeeld voor parket of tegels, deze hebben een lange levensduur. Ben je alvast op zoek naar online inspiratie, neem dan eens een kijkje op onlinevloerenspecialist.nl.

Kies voor de lange termijn

Het leggen van een nieuwe vloer kan best wel een grote uitgave zijn en wil je niet na een paar jaar weer vervangen. Kijk goed naar de vaste elementen in de ruimte, zoals een keuken of deuren. Zorg dat je vloer hier goed bij past qua stijl en kleur. Een keuken en je deuren zal je ook niet zomaar vervangen. Twijfel je toch om bijvoorbeeld de keuken over een aantal jaar toch te vervangen, dan kun je kiezen voor een neutrale kleur van je vloer. Je kunt de vloer altijd ‘opleuken’ door bijvoorbeeld een vloerkleed. 

Maar je ruimte optisch groter

Ga je een vloer leggen in een kleine ruimte, let er dan op dat de vloer bij deze ruimte past. Leg daarom bij voorkeur geen grote tegels in een kleine ruimte, hierdoor lijkt je ruimte kleiner. Wil je voor een donkere vloer kiezen, zorg dat je plafond dan een lichte kleur krijgt, anders krijg je een heel erg klein en opgesloten gevoel in de ruimte. Als je kiest voor parket, zorg dan dat je het parket in de lengte van de ruimte legt. De naden tussen de planken zorgen ervoor dat je ruimte optisch groter wordt. Is je ruimte bijna vierkant, dit zie je nog weleens bij slaapkamers, leg dan je parket mee met het licht.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)