Een beter milieu begint bij jezelf: de impact van herbruikbare drinkbekers

VANN Bottles
VANN Bottles

Heb jij je ooit afgevraagd hoeveel single use plastic (SUP) bekers je in een jaar verbruikt? Het antwoord zal je misschien verrassen of erger nog: choqueren!

Suppen in een zee van SUP

Elke minuut worden er wereldwijd namelijk 1 miljoen plastic flesjes verkocht. Eén miljoen! En daarvan wordt slechts 7% gerecycled, de rest belandt in de natuur en met name in zee. Niet echt een lekker idee om daar op je sup-board doorheen te peddelen. Gelukkig zijn er steeds meer pioniers die zich bezighouden met een oplossing voor dit gigantische probleem. Eén daarvan is VANN Bottles.

Gemaakt van plastic flesjes die zijn achtergelaten op het strand
Gemaakt van plastic flesjes die zijn achtergelaten op het strand

Plastic walvis

VANN Bottles oprichter Thijs zag tijdens een reis naar het tropische Costa Rica met eigen ogen stranden vol met plastic afval. Op één van die stranden was de lokale bevolking bezig met een project om meer bewustzijn te creëren voor dit probleem door van alle wegwerpflesjes op het strand een kunstwerk te maken. Mission accomplished, want dat was voor Tijs de aanleiding om VANN Bottles op te richten. Het doel is helder: mensen op een gezonde manier gehydrateerd houden en tegelijkertijd plastic afval verminderen. Hoe? Met herbruikbare drinkflessen!

The Ultimate Bottle, met handig draagtouw
The Ultimate Bottle, met handig draagtouw

Gezond hydrateren met rvs drinkflessen

Drinkflessen dus. Want daarmee bespaar je miljoenen single use flessen die mogelijk in de natuur terecht komen. Minder vervuiling en een gezondere planeet dus! En daarnaast weten we allemaal dat het belangrijk is om veel water te drinken. Maar ja, druk druk druk als we zijn schiet er soms wel bij in. Juist daarom is het handig om steeds een herbruikbare drinkbeker bij de hand te hebben. Check The Ultimate Bottle van 500 ml, 1000 ml of zelfs 2000 ml. Hierin houd je je water de hele dag koel. Of warm, als je liever thee drinkt. Beker leeg? Dan ben je dus goed bezig. Vul ‘m gewoon nog een keer!

VANN Bottles doneert 10% van de winst aan de Plastic Soup Foundation
VANN Bottles doneert 10% van de winst aan de Plastic Soup Foundation

Coffee to go

Ga je vaak met trein, tram of bus naar je werk en geniet je dan het liefst nog even van een homemade kopje koffie of thee? Dan is de koffiebeker to go echt een musthave! Ook als je even moet bijtanken op het station trouwens, je kunt ‘m gewoon laten vullen met je grande latte zónder bij te betalen voor een beker van de kiosk. Deze roestvrijstalen dubbele wand van deze VANN koffiebeker houdt jouw lievelingsdrankje in ieder geval de hele reis warm. 

See for yourself: de voordelen van een herbruikbare koffiebeker
See for yourself: de voordelen van een herbruikbare koffiebeker

De aller-, allergrootste drinkfles

Als je dacht dat een drinkfles van 2000 ml al groot was, think again. Met zijn 3800 ml inhoud is de Water Jug een echte kolos. De grootste van de Benelux, aldus VANN. Perfect voor avonturiers en outdoor liefhebbers. Zo heb je tijdens een lange hike in de bergen, kampeertrip of relaxte dag op het strand altijd een ijskoud watertje bij de hand. Of koffie, om wakker te blijven natuurlijk!

Perfect voor sportievelingen, avoturiers en grote drinkers: de Water Jug van 3,8 liter!
Perfect voor sportievelingen, avoturiers en grote drinkers: de Water Jug van 3,8 liter!

Een duurzame keuze met impact

Oké, het is toch wel crystal clear dat je door over te stappen op een duurzame herbruikbare drinkbeker een mooie bijdrage levert aan een schonere wereld. Moet toch te doen zijn, deze kleine verandering met grote impact (lees: per herbruikbare fles bespaar je maar liefst 156 wegwerpflesjes!)! En om die impact nog gróter te maken, doneert VANN Bottles ook nog eens 10% van de winst aan de Plastic Soup Foundation.

Enne, wil je nou weten hoeveel water jij nu eigenlijk per dag zou moeten drinken? Doe dat de test via de water calculator op Vann Bottles!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)