Dit zijn dé woontrends van het voorjaar

Woontrend Japandi: een mix van Japan en Scandinavië
Woontrend Japandi: een mix van Japan en Scandinavië

Met het mooie voorjaarsseizoen in het vooruitzicht, is er bijna geen beter moment om je huis eens op te frissen. Weg met die donkere winterspullen en erin met de vrolijke voorjaarsspullen. Lees hier wat dé woontrends zijn van dit voorjaar.

Let the sun shine
Stiekem zijn we best een beetje klaar met de kou; laat de zon dus maar binnen! Met deze interieurtrend haal je de warmte van de zon in huis. De basiskleuren zijn allemaal gebaseerd op de prachtige gloed van de zon. Denk aan zachte roze-, geel- en oranjetinten die je combineert met crèmekleuren in plaats van wit. Voor het ultieme zomerse gevoel combineer je glanzende stoffen met natuurlijk materialen. Denk aan zijde en velours in combinatie met meubels van lichte houtsoorten. Op het gebied van raamdecoratie is het belangrijk dat er veel natuurlijk licht binnenkomt. Bepaal zelf de zonwering binnen en combineer bijvoorbeeld vitrage met inbetweens in de trendkleuren voor veel lichtinval en een zonnige sfeer. Of kies voor een duo rolgordijn op maat of plisse gordijnen en speel zelf met het de lichtinval.

Speel met de lichtinval!
Speel met de lichtinval!

Japandi
Door de gekke tijd waarin we leven, is het belangrijker dan ooit om thuis tot rust te kunnen komen. De woontrend Japandi is een mix van Japans minimalisme en Scandinavisch design. Denk aan veel ronde vormen, zachte materialen en lichte kleuren. Door de eenvoud van deze interieurtrend kom je thuis helemaal tot rust. De trendkleuren van deze stijl zijn onder andere wit, lichtgrijs en beige. Kenmerkend voor deze woonstijl is de accentkleur: melkblauw. Combineer deze kleuren met natuurlijk materialen, zoals rotan en lichte houtsoorten. Op het gebied van raamdecoratie zien we vooral inbetweens in lichte tinten. Je kunt bij deze woonstijl ook voor shutters of jaloezieën van hout gaan.
.
Haal de natuur in huis

De laatste voorjaarstrend is een trend die we al langer zien. We voelen ons steeds meer verbonden met de natuur en halen die daarom ook graag in huis. Haal een stukje van buiten naar binnen met mooie planten in overvloed. Gebruik ook veel natuurlijke materialen, zoals bamboe en hout. Je kunt het natuurthema verder doorvoeren in huis door de kleur groen terug te laten komen. Combineer bijvoorbeeld pistachegroen op de muur met donkergroene meubels en accessoires. Voeg voor een stoere touch ook zwarte elementen toe. Denk aan zwarte jaloezieën voor het raam en meubels met zwart metalen poten.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)