Dit zijn de sieradentrends van nu

Een vleugje spiritualiteit
Een vleugje spiritualiteit

De modewereld mag flink onderhevig zijn aan trends, ook op het gebied van sieraden staan de ontwikkelingen niet stil. Natuurlijk: alles kan, zolang jíj het leuk vindt. Goud of zilver of door elkaar: wat jij wilt. En weet je het even niet, dan kun je altijd nog checken of je een zilver- of goudtype bent. Maar wat zien we het komend seizoen veelvuldig in de winkels? Wij doken in de laatste sieradentrends.

Een vleugje spiritualiteit

We geven graag een speciale betekenis aan sieraden. Sieraden met sterrenbeelden blijven onverminderd populair; of je nu kiest voor een ketting, armband of ring. Maar wist je dat elke maand ook een eigen geboortesteen heeft? Zo staat de maand januari in het teken van de granaat, dat staat voor liefde, toewijding en verbintenis. Steeds meer mensen kiezen voor sieraden met hun geboortesteen. Het is ook een heel leuk Valentijnscadeau voor haar, want een sieraad met geboortesteen is natuurlijk heel persoonlijk en heeft altijd een symbolische betekenis. 

Statement sieraden
Statement sieraden

Statement sieraden

Echt tof: zo'n ring die zo groot en opvallend is, dat je verder niets meer nodig hebt. Of statement oorbellen, zoals XL oorringen, oorbellen met knalblauwe strass steentjes of opvallende hangers met felgekleurde steentjes. Je moet wel even durven natuurlijk, maar het is wel te gek als je zo'n opvallende verschijning durft te zijn. Ook heel leuk als je een tof feest hebt. Wist je dat big hoops ook helemaal hot zijn in 2024? Heerlijk, net als in de nineties. 

Persoonlijke sieraden
Persoonlijke sieraden

Persoonlijke sieraden

De eerste trend - spirituele sieraden - liet het al een beetje zien, maar het kan nog een stapje verder. Gepersonaliseerde sieraden zijn het helemaal en dat is niet voor niets. Met je naam of alleen je intialen, met een woord dat perfect bij jou past of zelfs met een afbeelding die gepersonaliseerd is, zoals een vingerafruk of kindertekening. Echt, van alles is mogelijk. Ontzettend leuk om zo'n dierbaar cadeau voor iemand uit te zoeken. Voor je moeder of dochter, voor je nichtje dat Sweet Sixteen is geworden of voor je beste vriendin die 40 wordt.

Choker
Choker

Choker

Het afgelopen jaar zagen we steeds meer actrices op de rode loper een choker dragen. Wow - zo chic. In 2024 zet de trend echt door. Zo'n choker is zo gedistingeerd. Het mooist staat een choker als je 't draagt bij een minimalistische outfit. Je haar strak gestyled en je bent klaar voor de party. Maar een choker staat ook prachtig bij een glanzende top met een colbert, of bij een chique blouse. 

Vintage style
Vintage style

Vintage style

Duik maar in de sieradendoos van je oma, want vintage sieraden zijn het helemaal! Da's niet zo gek, want ook vintage kleding is hotter dan hot. Daar passen sieraden die de sfeer van weleer uitstralen natuurlijk helemaal bij. Vintage sieraden kun je op de kop tikken in thrift stores, maar je kunt ook bij gespecialiseerde winkels terecht. Dan hangt er alleen wel vaak een flink prijskaartje aan... Val je voor vintage sieraden maar wil je er niet teveel geld aan uitgeven? Dan zijn vintage look-a-likes natuurlijk ook een heel goed idee. 

Body jewellery
Body jewellery

Body jewellery

Tot slot nog een laatste trend, die niet alleen heel leuk en origineel, maar ook nog eens heel sexy is. Body jewellery! Denk aan armbanden die doorlopen tot aan je vingers, heupkettinkjes of zelfs kettingen die in verschillende lagen jouw outfit helemaal af maken. Helemaal te gek voor zinderende zomerparties, als je naar het strand gaat of op vakantie. Deze trend gaan we veel zien in 2024!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)