Dit is écht speelgoed

Zelf te bouwen knikkerbaan
Zelf te bouwen knikkerbaan

Twee studiedagen achter elkaar. Dat betekent: twee dagen de kinderen thuis terwijl er gewoon gewerkt moet worden. Ik besloot voor een compromis te gaan. Morgen naar NEMO Science Museum in Amsterdam, vandaag moeten ze zich zelf vermaken. Om alvast in de stemming te komen struinde ik alvast even rond in de webshop van dit briljante museum.

Even een shout out voor de webshop van NEMO, omdat we dit dus écht speelGOED vinden. Bij NEMO weten ze hoe ze het kinderbrein een flinke prikkel kunnen geven. En dat is zeker in een tijdperk waarin de ouderwetsche spelletjeskast zo'n beetje is vervangen door de tablet geen overbodige luxe, als je het mij vraagt. Heus - we doen nog gewoon bordspellen. We spelen met grote regelmaat Kolonisten van Catan en we zijn allevier niet vies van een spelletje Stratego, Rummicub of Yathzee. Maar het gebeurt ook regelmatig dat ik met de iPAD in mijn handen sta en me moet beheersen om 'm niet het raam uit te kieperen (wat redelijke desastreuze gevolgen zal hebben aangezien we op een woonboot wonen) vanwege het verslavende gamegedrag dat een iPAD teweegbrengt bij de kinderen. Maar oké, NEMO dus en dan doel ik op de webshop. Ik zat dus eens te kijken wat ze er op dit moment zoal hebben. Allereerst vind ik dit een leuk product voor kinderen die - zoals de mijne - aan het einde van de basisschool zitten. De Papertrack. Een zelf te bouwen knikkerbaan, van papier welteverstaan. Kinderen worden flink uitgedaagd om hiervan een supercool ding te maken, compleet met loopings, bochtjes en hoogteverschillen. Superleuk - ook voor de ouders ;-). Goed cadeau! Leuke gadget!

Toffe en leerzame boeken
Toffe en leerzame boeken

Bij NEMO vind je ook een fijne selectie van boeken. Een musthave voor álle gezinnen: 'Het raadsel van alles wat leeft'. Staat hier ook op de boekenplank en is echt een prachtig boek boordevol leuke weetjes. Echt iets voor nieuwsgierige kinderen en eerlijk is eerlijk: ik vind het ook voor mijzelf een waanzinnig leuk boek. Ik zag dat NEMO nog zo'n leuk wetenschappelijk getint boek heeft: 'Waarom willen we alles weten?'. In dit boek worden 25 vragen gesteld aan de wetenschap. Het kost maar € 6,95 en is dus vast een pocketboekje, maar wel een érg leuk cadeautje. Morgen even kijken in de museumshop.

Pure magie
Pure magie

Proefjes blijven ook razend populair, leuk is dat. Niet zo gek dus dat zo'n tv-programma als Proefkonijnen zo populair is - ook bij kinderen. Zoals deze optische illusies experimenten set, inclusief boekje met 20 klassieke illusietrucs om zelf uit te voeren. O, dat doet me dan weer denken aan die leuke illusionist Victor Mids van Mindf*ck. Even oefenen en ik heb straks ook twee van die illusionisten in huis. Ga ik lekker van ze genieten, terwijl ik m'n cappuccino uit deze (te) gekke mok drink waarbij het hartje rood wordt als er een warme drank in de mok zit. Bij het zien van zúlke creatieve kids gaat mijn hartje wel gloeien!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)