Deze te gekke campers kun je huren als nazomervakantie

Pure nostalgie
Pure nostalgie

Na door Nederland rondgetoerd te hebben in een ge-wel-di-ge originele Volkswagencamper die helemaal omgebouwd is tot elektrisch (lees hier het blog!), en na een fijne zomervakantie in een camper aan de Côte d'Azur was ik om en heb ik een nieuwe focus: het zoeken naar de állerleukste campers. En die zijn er. Plenty. Kijk maar eens bij bijvoorbeeld camperverhuurplatform Goboony.nl. Lekker coronaproof (want je hebt niets of niemand nodig) en ook superleuk om gewoon een weekend mee op pad te gaan. Dat wordt lekker nazomeren!

Back to the seventies
Deze oranje Volkswagen T2 camper uit de jaren zeventig is helemaal in stijl. Oranje van buiten, oranje (mét bruin en mosgroen!) van binnen. Nostalgischer wordt het niet. Willem heet 'ie. Vier personen kunnen erin slapen, maar desgewenst wordt er een tentje mee gegeven. Ook badmintonsets, gasbrandertje (voor een bakkie onderweg) en een tienertent kun je meevragen. Nouja, hartstikke lachen dit.

Coole Fiat
Coole Fiat

Barry de Camper
Deze is ook leuk. Barry heet 'ie, en voor de kenners: een Fiat Hobby 600 die uit 1990 komt, en in 2020 nog helemaal aan de binnenkant is opgeknapt. Met een oersterkte motor, sfeerlampjes en voldoende plek voor twee volwassenen en twee kinderen.

De zijkant klap je gewoon open
De zijkant klap je gewoon open

Tent op een bus
Wow, deze is ook te gek zeg. 'Neef Herbert' is een oude Mercedesbus waarop een tentconstructie is gemaakt. Oké: lekker weer is wel een dikke pré, maar dat hebben we ook in ons eigen land steeds vaker. Dit is wel super origineel rondtoeren. Klap de zijkant open en een heerlijk luxe bed komt tevoorschijn. Lekker om overdag op te chillen, en 's avonds rits je gewoon de tent dicht. Met twee personen kun je hier prima in bivakkeren, er is nog een derde slaapplak en tentjes volstaan natuurlijk ook voor de kids. Leuk voor een weekend rondtoeren!

Brandweercamper
Brandweercamper

Brand!
En deze dan. Een klassieke brandweerwagen-camper waarmee je gegarandeerd heel veel blikken gaat vangen. Wat een geweldig ding. Zie je jezelf al scheuren? Zwaailicht aan en gaan met die banaan :-). Van buiten super opvallend door z'n vlammend rode uiterlijk, van binnen strak en basic met alles wat je nodig hebt, en meer gewoon niet. Inclusief campertoilet en solardouche.

Wellness camperplaats
En waar gaat de reis dan naartoe? Genoeg leuke plekken in ons land, ook voor een mini-vakantie. Maar deze tip moet je echt onthouden: Camperplaats Vechtdal in Nieuwleusen (vlakbij Zwolle) heeft camperplekken waarvaan een aantal is uitgerust met een eigen houtgestookte hottub. Daarnaast is er een sauna die privé te boeken is, en kun je er onder meer massages boeken. Wow. Dát wordt nog eens nazomeren!
Wel zin in lekker nazomeren, maar heb je het niet zo op campers? Geen paniek, er zijn zó veel leuke overnachtingen te vinden in ons eigen landje. Ga bijvoorbeeld naar de leukste glampings of pop-up campings, slaap een nachtje of twee in een boomhut, of magisch aan het water

Camplek met je eigen wellness
Camplek met je eigen wellness

reacties op dit blog (1)

10 augustus 2020
Anke van H.
Wat een goed idee voor een lang weekend weg, zeker nu het zulk mooi zomerweer is! Ik ben nog niet met vakantie geweest dus ik denk dat ik dit nog snel ga doen! Dank jullie wel voor de tips!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)