Oude sporttoestel wordt tas

Sports for Children's mooie tassen
Sports for Children's mooie tassen

Producten waar een verhaal achter schuilgaat hebben bij ons een streepje voor. Neem de tassen van Sports for Children. Deze tassen zijn gemaakt van oude gymtoestellen. Nu vind ik dat op zich al bijzonder, maar het verhaal erachter is ook nog eens heel mooi.

Eens in de zoveel tijd krijgen scholen geld om nieuwe gymtoestellen te kopen. Heel logisch. Vaak worden die oude toestellen gewoon weggegooid. Da's natuurlijk helemáál niet logisch! Dat vindt de stichting Sports for Children ook. Vooral omdat in sommige landen er überhaupt geen gymtoestellen zijn. Daarom had Sports for Children een goed plan. Zij verzamelen oude gymtoestellen, knappen ze als het nog mogelijk is op en zorgen ervoor dat ze terechtkomen op plekken waar ze nog een leven lang mee kunnen. En de afgekeurde toestellen? Daar worden tassen van gemaakt. Hoe briljant verzonnen!

Shopper
Shopper

Ik heb de tassen in 't echt gezien en gevoeld en werkelijk waar: je weet niet wat je ziet! Shoppers gemaakt van bijvoorbeeld spring- en landingsmatten (waarmee we vroeger zo graag apekooiden!), details gemaakt van het leer van de bok of kast... Elke tas is uniek en heeft een eigen geschiedenis achter de rug, en allemaal worden ze gemaakt in een sociale werkplaats. Wat een prachtig verhaal!

Rugtas
Rugtas

Ze zijn echt supertof, deze stoere tassen. Van telefoonhoesje tot tablethoes, shoppers, laptoptassen en heel toffe sporttassen... En echt állemaal gemaakt van afgedankte gymtoestellen. Zo kom je origineel voor de dag! Tipje: kijk ook even bij de 'specials'. Daar zijn steeds nieuwe parels te vinden: originele meubels en accessoires gemaakt van oude gymtoestellen. Wat een super concept!

Telefoonhoesje
Telefoonhoesje

 

Ipadhoes
Ipadhoes

reacties op dit blog (2)

03 maart 2021
Maria
Wat leuk, deze gerecyclede tassen! Ik probeer ook te letten op duurzaamheid bij aankoop van kleding of boodschappen. Vaak gebruik ik papieren draagtassen voor boodschappen, maar zou ook wel een stevige rugtas willen bestellen. Bedankt voor de inspiratie in ieder geval! https://goedkopeverpakkingen.nl/Verpakkingen/draagtassen
12 april 2017
Annick
De tassen van Sport for Children zijn sowieso spatwaterdicht. Wij hebben nooit de proef op de som genomen maar gezien het materiaal (kunststof en leer) kun je wel stellen dat ze goed tegen en buitje kunnen.
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)