Selected Femme: tijdloos, stijlvol én duurzaam

Mooi, tijdloos en duurzaam
Mooi, tijdloos en duurzaam

Goede basics, duurzaam gemaakt en dien zó lekker zitten dat je het wel elke dag aan wilt: ik houd ervan! En omdat het soms nog best lastig zoeken is naar mooie, duurzame modemerken, helpen wij een handje. Vandaag: alles over SELECTED Femme. Een prachtig merk met Scandinavische roots. That's us!

Je hebt vast wel eens van SELECTED Femme gehoord. Je koopt het onder meer bij de Bijenkorf, About You en natuurlijk in de eigen webshop. Je herkent SELECTED Femme aan de tijdloze - less is more - Scandinavische looks. I love it. Nu speur ik altijd naar duurzame merken. En nu laatst de Dutch Sustainable Fashion Week plaatsvond, was ik nóg meer getriggerd om hier helemal in te duiken. Ik vind het belangrijk om bewust te kopen (sterker nog: ik kocht een jaar geen kleding, lees het hier) en zo kwam ik erachter dat SELECTED Femme, dat van Bestseller is (net als merken als Only, Vero Moda en Vila), duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. En laat de collecties nu ook nog eens supermooi zijn! Echt leuk om op zo'n manier dit soort verrassingen tegen te komen. Want eerlijk gezegd wist ik helemaal niet dat Bestseller zo goed bezig was. Zo zie je maar.

Plastic Change jacket
Plastic Change jacket

Toch even de kritische vraag: is het geen green washing? Doen ze zich niet 'groener' voor dan dat ze zijn? Ik besloot toch eens verder op onderzoek uit te gaan, gestimuleerd door de (online) bijeenkomsten, shows, expo's en vragenuurtjes van de Dutch Sustainable Fashion Week. Kritisch bijven. Vragen durven stellen. En blijven zoeken naar mooie, nieuwe en duurzame manieren om met mode om te gaan. Niet altijd gemakkelijk, en vaak is het lastig om te achterhalen hoe duurzaam een modelabel nu precies is, maar Bestseller zet zeker goede stappen. En SELECTED Femme heeft veel items in het assortiment waar de focus helemaal ligt op duurzaamheid. Neem dit 'plastic change'-jacket. De naam zegt het al: gemaakt van geryclede plastic flessen. Hierbij werkt SELECTED Femme samen met dé Deense NGO, Plastic Change. Ze hebben hun krachten gebundeld om plasticvervuiling en het eenmalig gebruik van plastic te verminderen en deze jas is er een mooi voorbeeld van. Sowieso een heel toffe jas, zo'n lichte, gewatteerde tussenjas en helemaal duurzaam dus.

Leuk: deze laarzen! Mooi ook met zo'n jurk
Leuk: deze laarzen! Mooi ook met zo'n jurk

Ook leuk: zo'n jurk met lange laarzen. Terug van weggeweest en echt te gek. Deze laarzen zijn gemaakt van runderleer en hebben een duurzamere zool. Het jurkje is gemaakt van gerecycled polyester. Dit wordt verkregen door bestaande kunststof (meestal van plastic flessen) te smelten en opnieuw te spinnen tot een nieuwe polyestervezel. Op deze manier kan plastic worden hergebruikt, worden natuurlijke materialen geconserveerd en wordt voorkomen dat afval op het stort of in de oceaan terechtkomt. Goed bezig hoor, daar bij SELECTED Femme. Een heel mooi label om te onthouden!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)