Deze kandelaars zijn verre van standaard

Organische vormen: mooi!
Organische vormen: mooi!

Onze gastblogger Maartje van Living-Stories mailde ons laatst weer met zo'n fijne tip: de kandelaars van k'willem. Ze verdiepte zich in dit label, en kwam erachter dat er een bijzonder verhaal achter schuilgaat... Ontzettend leuk om te lezen, en ook wij vielen als een blok voor deze bijzondere kandelaars. Lees Maartjes verhaal:

Ik liep al tijden tegen de kandelaren van k’ willem aan en alhoewel ik van strakke lijnen houd, bleven de producten van k’ willem steeds in mijn hoofd zitten. In eerste instantie vond ik het lastig te plaatsen in mijn interieur of te gebruiken in mijn adviezen. Naar liever leed raakte ik er steeds meer aan gehecht en zag de beauty achter het ontwerp en ben grote fan geworden van deze organische en onregelmatige vormen. Inmiddels staan deze kandelaren in mijn eigen interieur en beveel ik ze met veel passie aan iedereen aan, omdat het weer eens wat anders is en zeker geen massa… I Like 😉

Ook de tafeltjes zijn heel mooi en subitiel
Ook de tafeltjes zijn heel mooi en subitiel

Unieke objecten
De accessoires van k’willem zijn anders dan anders en geen massa productie. Elk object is handgemaakt en uniek. Ze zijn organisch van vorm en gemaakt van rest metaal. Ze worden ook nog eens gemaakt in Nederland. K’ willem werkt graag samen met creatieve doorzetters en sociale werkplaatsen. De lasnaden mogen gezien worden en wat recht is wordt juist een beetje krom, dat maakt de charme van deze unieke objecten.

Ga je voor wit...
Ga je voor wit...

The story behind k’ willem
K’ willeminhuis bestaat sinds 1 oktober 2010 en Willem zelf is het begin van het verhaal. Een doorzetter met een lichamelijke beperking. Hij kreeg hij een beroerte op zijn negenenveertigste, hier door is zijn rechterkant beschadigd, maar zijn doorzettingsvermogen trok hem door deze periode heen. Hij maakte o.a. vuurkorven in zijn schuurtje en door het plezier wat hij hiermee had groeide de modellen ook. Zijn dochter Esther werd ook steeds enthousiaster en begon meer vormen en modellen te ontwerpen. Esther heeft namelijk een oog voor mooie vormen, kleuren en combinaties hiervan. Anders dan Willem gewend was, laste hij nu de ontwerpen van Esther in elkaar. Esther hielp haar vader geregeld in zijn schuur en dat werkte goed. Zo is langzaam het idee ontstaan om samen een bedrijf te starten. Nu 9 jaar later zijn zij een succesvol bedrijf, staan op beurzen, in de media en verkopen zij hun collectie zelfs buiten Nederland… True passion!

...of voor zwart?
...of voor zwart?

Samenwerking
Willem is niet de enige met een goede portie doorzettingsvermogen en een beperking. Ze werken graag samen met creatieve doorzetters en sociale werkplaatsen. “Het maakt niet uit wie, wat of hoe je bent, een mooie opdracht maken is fijn en geeft je een gevoel van trots. Het werken met restanten ijzer maakt het extra speciaal voor ons. Het ontwerp ontstaat vaak ‘vanzelf’ door dit afval ijzer en is uniek in zijn soort. Mijn vader en ik worden blij van dit werk. Ons doel is anderen ook blij maken!”
Elegant en stoer, dat zijn de producten van K' willem
De metalen kandelaren van K’ willeminhuis zijn elegant en stoer tegelijk. Ze zijn met de handgemaakt en daarom allemaal uniek. De lasnaden zijn nog zichtbaar en dit geeft ze hun charme. Ze komen in diverse maten en uitvoeringen. Neem bijvoorbeeld de ronde kandelaar zwart, deze komt in 3 hoogtes en in de kleuren wit, grijs en zwart. Onze ambachtelijke kaarsen passen hier perfect in. Lees hier het verhaal achter onze ambachtelijke kaarsen.

Deze vloerkandelaar is ook geweldig!
Deze vloerkandelaar is ook geweldig!

k' willem de mini kandelaar
Naast de ronde kandelaar voeren wij ook de mini kandelaar in de kleur zwart en wit.  Stijlvol en elegant voor op een tafel of dressoir. Leuk om er meerdere bij elkaar te zetten in verschillende afmetingen en kleuren. Een echt collectors item wat mij betreft! De mini is alleen geschikt voor potloodkaarsjes. Potloodkaarsjes koop je ook bij Living Stories.

Mooie producten met een prachtig verhaal...
Mooie producten met een prachtig verhaal...

k' willem de vloerkandelaar
K’willem de vloerkandelaar is stijlvol en een echte eyecatcher in huis. Door zijn lengte staat zij mooi in iedere hoek van de kamer. Zet haar vlakbij een muur voor een strak lijnenspel of bij de haard voor een fijne sfeer. En dan zijn er nog de prachtige tafeltjesvan k’ willem. ’t Tafeltje L zwart is een ware beauty!  Zij is slank van vorm en heeft een elegante uitstraling. Door de wiebelige vorm lijkt het alsof het tafeltje met de hand getekend is.  

Bij k'willem wordt vol passie gewerkt!
Bij k'willem wordt vol passie gewerkt!

Kortom, k’willeminhuis is authentiek met een verfijnde uitstraling, een eigen “handschrift” en vooral tijdloos, duurzaam en bijzonder. Wie willem niet?!

Dit blog verscheen eerder op Living-Stories.nl

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)