Deze kamerplanten trends móet je gezien hebben!

Jungle van kamerplanten, dé trend van 2021
Jungle van kamerplanten, dé trend van 2021

Als Pinterest-gek en dromer van een bohemian interieur, zijn planten absoluut onmisbaar in mijn inrichting. Van kleine stekjes tot reusachtige kamerplanten, in de woonkamer staat er zelfs een twee meter hoge kamerlinde! De populariteit van kamerplanten is de laatste jaren sterk toegenomen. Hier zet ik alle trends op een rij.

 

 

Geluk zit in een potje
Een studie uit 2016 bewees dat het hebben van minstens drie planten in huis niet alleen je focus en geluksgevoel vergroot, maar er ook voor zorgt dat we ons minder vervelen. Dit is mogelijk door onze fascinatie voor deze groene pareltjes. Ze zijn een wondermiddel tegen snelle vermoeidheid na intense concentratie, denk aan thuiswerken of lang op je telefoon scrollen. Wie minstens drie planten in huis heeft ervaart zo meer rust dan iemand in een plantloze kamer.
.
Geen groene vingers? Geen probleem! Iedereen kan een plant in huis halen, zelfs als al je vorige planten allemaal op de composthoop zijn beland. Planten die weinig verzorging nodig hebben zijn kantoorplanten en planten die gewend zijn aan extremen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Dracaena (1x per week water) of een Lepelplant (water wanneer hij begint te hangen). Ook de gatenplant, andere grappige naam ervan is de swiss cheese plant of (de meest bekende naam) Monstera, is makkelijk te verzorgen. Drakenklimop, of devil’s ivy, is een plant die ook veel kan doorstaan en in elk huis wel zal overleven.

Dracaena planten
Dracaena planten

Planten die lucht zuiveren
Deze trend is al een tijdje aanwezig, maar is zeker een blijvertje. Nu we tijdens deze pandemie zoveel binnen zitten, is het dus ideaal om een beetje groen van buiten naar binnen te halen. We worden er niet alleen gelukkiger van, maar ze zorgen ook voor het zuiveren van onze lucht, wat ook alleen maar in ons voordeel speelt. Het hebben van een zuivere lucht kan klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en slaapproblemen voorkomen. Verwacht niet dat alle kamerplanten er meteen voor zorgen dat je nooit meer je raam open hoeft te zetten. Planten zuiveren de lucht in hun eigen tempo. Het is ideaal om een luchtzuiverende plant in huis te nemen én elke dag je kamer eens te door luchten, zo houd je je lucht het schoonst. Hup, open dat raam! Naar buiten met je beddengoed voor een fikse dosis frisse lucht, en lucht ook je kussens en plaids eens lekker door!
.
Vind hier een aantal planten van Green Bubble die de lucht helpen zuiveren.

Sansevieria (links) en cactus (rechts)
Sansevieria (links) en cactus (rechts)

De zonnebaders in huis
Een zomerse dag op het strand, je kent het wel, de ene persoon smeert zich in tot ‘ie wit ziet en de ander ligt urenlang te bakken in de zon. Bij kamerplanten is dit hetzelfde. Zo zijn er planten die van nature in warme gebieden staan en andere planten die liever van schaduw of half licht houden. Cactussen zijn ideaal omdat ze weinig verzorging nodig hebben. Sommige cactussoorten krijgen bloemetjes en gaan bloeien in de lente, dus rond april en mei. Haal er dus nog snel eentje in huis!

Hangplanten in de badkamer, rechts Graslelie
Hangplanten in de badkamer, rechts Graslelie

Planten in je badkamer
Pinterest staat vol met prachtige beelden over jungle badkamers. Van planten op de badrand tot planten op de grond, vensterbank of op de kasten. Om ruimte in de badkamer te bewaren, is het ook leuk om planten op te hangen. 
.
Je badkamer is net een grot zo zonder ramen? Geen probleem! Kantoorplanten groeien perfect in ruimtes zonder natuurlijk lichtinval. Zoek naar kantoorplanten met donkere bladeren. Hoe donkerder en dikker het blad, hoe beter ze het zullen doen in een ruimte met weinig natuurlijk licht of met artificieel licht. Geen zin om Google erbij te halen? De volgende kantoorplanten zijn dikke aanraders: Sansevieria, Zamioculcas en Aglaonema.

Pannenkoek plant
Pannenkoek plant

Stekken en stek trading
Een andere zeer bekende trend is stock trading, of in dit geval, stek trading (snap je ‘m). Tijdens het vele thuiswerken kunnen er wel eens nieuwe hobbies ontstaan. Veel mensen kozen ervoor om hun hele huis Tarzan-friendly te maken met tientallen nieuwe kamerplanten. Zo heb ik wel drie verschillende pannenkoek plantjes (echte schatjes zijn dat) en nog veel andere planten die makkelijk te verdubbelen zijn. Gratis nieuwe planten krijgen is een leuke manier om je collectie uit te breiden. Kleine stekjes die jij teveel hebt, kun je met andere plantenliefhebbers ruilen voor een plant die jij nog niet in huis hebt staan. Een win-winsituatie. Makkelijke planten om te stekken op water zijn onder andere graslelie, tradescantia zebrina, pannenkoekplant, papyrus en kamerlinde.

Kant-en-klare planten van Green Bubble
Kant-en-klare planten van Green Bubble

Kant-en-klaar planten met levering
Wat de afgelopen jaren sterk is toegenomen is het aanbod aan planten webshops. Je kiest de plant die jou het meeste aanspreekt en binnen een mum van tijd staat die kant-en-klaar geleverd voor jouw voordeur! Bespaart tijd en moeite! 
.
Ben je er nog niet over uit welke planten je in je huis wilt hebben? Of wil je bij iemand een leuke nieuwe kamerplant laten bezorgen? Bij Green Bubble kun je een surprise pakket kopen van bepaalde groottes. Je weet niet welke planten er gaan komen. Het zal dus extra plezierig zijn als ze geleverd worden. Heel erg leuk als je net zoals mij niet kunt kiezen welke planten nou het allerleukste zijn! Wedden dat je er ontzettend blij van zult worden!
.
Wil je inspiratie over het inrichten met kamerplanten? Check hier ons Pinterest bord.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)