Winter barbecue musthaves

Must haves voor je winter barbecue
Must haves voor je winter barbecue

Wie zegt dat je de barbecue alleen in de zomer aan kunt steken? Juist nu het zo koud is en we (hopelijk) het hele weekend op de schaatst staan en lekker veel buiten zijn, is het juist leuk! Dus haal de slingers van zolder, de buitenverlichting uit de schuur en maak buiten een warme winter tuin! Dit zijn onze eigen favorieten.

Geen winter barbecue zonder goed grill monster. Officieel heet deze knapperd een terrashaard, maar je kunt hem ook als barbecue gebruiken. Grill included! Heerlijk aardappels poffen, (vega) worstjes op een stokje, je eigen stokbrood grillen en natuurlijk marshmallows! Geen zin om te barbecueën, geen probleem. Dan vul je de haard met een paar houtblokken en geniet je van de warmte en het knisperende vuur. Vuurkorven en -schalen zijn ook super leuk om nu in de tuin te zetten, zeker als je alleen maar marshmallows of broodjes wilt grillen.

Het liefst hangen wij deze vlaggen het hele jaar op, zo leuk zijn ze. En dat zou prima kunnen, want de vlaggenslingers van Ibiza Flags zijn wel bestand tegen het Nederlandse weer. Ze worden hoogstens een beetje rafelig, maar hé, geeft ze een edgy style. Zo maak je dus je eigen mini winter festivalterrein in je tuin, good vibes gegarandeerd! Wij vinden ze zo leuk, dat we ze zelfs mee op vakantie nemen (zo gingen ze afgelopen jaar mee in onze Volkswagen Camper tijdens Flavourites On Tour). De slingers zijn 10 meter lang, kun je je lekker mee uitleven. Wel oppassen hè, niet te dicht bij het vuur hangen!
Ook al zo’n sfeermaker waar we al jaren fan van zijn: Cottonballlights. Echt een en al gezelligheid met die sfeervolle katoenen bolletjes! Deze outdoor slingers hang je in een boom, aan de schutting of aan een tafelklem en geniet van het fijne, gedempte licht. Glaasje glühwein erbij, muziekje aan (denk aan de buren) en het je hebt je eigen après ski of -schaats!

Creëer je eigen mini winter festival met een vlaggenslinger en lichtsnoer
Creëer je eigen mini winter festival met een vlaggenslinger en lichtsnoer

Oké: vuur, versiering, verlichting: check check check. We hebben alleen nog een dekentje om ons extra warm te houden, als we even zitten bij te komen van een lange winter wandeling of al dat schaatsen. Deze zachte plaid van Klippan houdt je zeker weten heerlijk warm, want hij is gemaakt van 100% eco lamswol. En omdat ie 130x200 cm is, pas je er ook lekker met z’n tweetjes onder. Onze favoriet is de Misty Roze, maar ze zijn er in nog veel meer mooie kleuren met prachtige namen als Dusty Green en Preppy Grey. 

Een warm wollen dekentje om heerlijk onder weg te kruipen
Een warm wollen dekentje om heerlijk onder weg te kruipen

Daar zit je dan, nice and cosy bij het vuur, onder een dekentje, lampjes aan, vlaggetjes om je heen. All we need now is a nice and warm drink! Onze Natascha deelde al vijf heerlijke warme chocolademelk recepten met je, maar bij een winter barbecue hoort gewoon een lekkere glühwein (die je natuurlijk maakt op je terrashaard slash barbecue). Ga je voor geen gedoe, dan koop je een kant en klare fles bij de slijter of supermarkt. Maar veel leuker is het om zelf wat te brouwen. Dit is ons go to recept:

Genieten van een warme chocolademelk of zelfgemaakte glühwein
Genieten van een warme chocolademelk of zelfgemaakte glühwein

1 liter rode wijn (sterke smaak, bijvoorbeeld Syrah)
1 sinaasappel
½ citroen
1 kaneelstokje
2 stukjes steranijs
ca. 4 kruidnagels
1 à 2 eetlepels suiker
Doe de wijn in een hittebestendige pan, voeg het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagels toe en verwarm de wijn. Let op, laat de wijn niet koken want dan verdampt alle alcohol. Doe wat suiker bij de warme wijn en roer goed door. Voeg naar smaak sinaasappel en eventueel citroen toe. Als je van zoet houdt, dan doe je alleen de sinaasappel. Wil je het een tikkeltje zuur, dan doe je er wat schijfjes citroen bij. Laat het nu een kwartiertje op een laag vuur staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. 

En dan is je homemade glühwein klaar! Soeplepel erin en vullen maar die glazen!
Drink je geen alcohol? Vervang de wijn dan door rode druivensap. Ook heel lekker, en daar kunnen de kinderen óók van meegenieten.

Meer winters leesplezier? Lees ons We love winter-blog of kijk op onze Pinterest pagina.

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)