De trends op het gebied van televisies en bijbehorende prijzen

De trends op het gebied van televisies en bijbehorende prijzen
De trends op het gebied van televisies en bijbehorende prijzen

Als je dacht dat de wereld van televisies een beetje stil heeft gestaan, think again. Ook dit jaar is er op de CES-beurs, waar alle grote namen hun nieuwste technologische snufjes laten zien, wederom laten zien waarom we onze spaarpot toch elke keer weer willen plunderen voor de nieuwste ontwikkelingen. In deze blog zetten we de trends op het gebied van televisie op een rij en wat deze nieuwe technologie je gaat kosten. 

Microled en 8K van Samsung

Samsung stak er direct met kop en schouders bovenuit met hun aankondiging van nieuwe televisies voor 2024. Wat we kunnen verwachten? Nog meer microled en 8k-qled. En vooral dat microled is interessant. Dit zijn schermen die gemaakt zijn van individuele anorganische leds, wat ervoor zorgt dat je de beste kijkervaring ooit krijgt met super heldere beelden en kleuren die weliswaar bijna van het scherm spatten. Maar goed, je raadt het al: dat is ook een grote maar, want het prijskaartje is torenhoog als je kijkt naar wat de prijs is van een gemiddelde televisie. We hebben het over televisieschermen die beginnen bij prijzen vér boven de €10.000. Niet voor ieder huishouden weggelegd dus. Totdat je een pot met goud vindt, blijft microled misschien nog alleen een droom óf je moet een lening berekenen en kijken wat de mogelijkheden zijn.


Samsung ook nog steeds de voorloper met 8K televisies. Dit zijn televisies die nog vier keer scherper zijn dan 4K televisies. Ze hebben hun nieuwe 8K-televisies uitgerust met een snellere processor die ervoor moet zorgen dat zelfs je oude vakantievideo's eruitzien alsof ze gisteren zijn opgenomen in super high definition. Klinkt goed, maar verwacht ook hier een prijskaartje dat behoorlijk hoog uitvalt. 


OLED van LG

LG -aan de andere kant- kreeg veel aandacht door hun toekomstige transparante OLED TV. Ja, je leest het goed: dat is een TV waar je doorheen kunt kijken. Handig als je TV wilt kijken en tegelijkertijd niet zo fan bent van een enorm scherm? Misschien. Wat we wel weten is dat het nog even duurt voordat deze futuristische technologie in de winkels ligt én dat de prijs waarschijnlijk behoorlijk hoog zal liggen.

 
Dus, wat betekent dit allemaal voor je portemonnee? Wat in ieder geval duidelijk naar voren komt is dat als je mee wilt doen aan de technologieën, je een flinke duit in je zak mag doen. De nieuwste TV-technologieën zijn indrukwekkend, maar goedkoop is het zeker niet. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)