De perfecte bank voor jouw woonkamer

De perfecte bank voor jouw woonkamer
De perfecte bank voor jouw woonkamer

Ben je op zoek naar de perfecte bank voor jouw woonkamer, maar kom je er niet helemaal uit wat voor vorm, kleur of stof je moet kiezen? We helpen je door middel van een aantal tips om de perfecte bank uit te kunnen zoeken. Hierna kun je heel goed de bank kiezen die bij jouw stijl en inrichting past.

Welke bank past het beste bij de woonkamer?

De woonkamer is misschien wel een ruimte waar de meeste tijd wordt doorgebracht. Een goed bankstel wat goed bij de inrichting past, is daarom ook erg belangrijk. Bedenk voor jezelf maar eens hoeveel tijd je doorbrengt op je bank. Er zijn verschillende soorten banken waar je uit kan kiezen. Je kunt hierbij denken aan een hoekbank, loungebank en gewone rechte banken. 

Functie van de bank

Bij het kiezen van de juiste bank is het belangrijk om de functie van de bank te gaan bepalen. Gebruik je je bank alleen om tv te kijken, of ook om te werken en te eten? Een bank met een brede armleuning biedt voldoende mogelijkheden om je bord op te zetten tijdens het eten en een bank met een kort zitgedeelte is belangrijk voor een actieve zithouding. Maar ben je meer op zoek naar een bank waar je vooral kunt relaxen? Dan past een bankstel met een wat diepere zit, lekkere kussens en een dekentje beter bij je. Een mooie keuze kan dan een loungebank zijn, maar een hoekbank is ook een prima alternatief. 

Kiezen voor de juiste stof

Je weet nu de functie van je bank en wat voor soort bank daar het beste bij past, nu komt de stof nog. Bij het kiezen van de juiste stof, moet je goed nadenken wie de bank gaat gebruiken. Bij een echtpaar zonder kinderen of huisdieren, kies je een andere stof dan wanneer er wel huisdieren of kinderen aanwezig zijn. Een bank is een grote investering, dus je wilt wel dat de stof past bij het gebruik van je bank. Heb je huisdieren, dan kun je beter niet kiezen voor een leren bank, deze zijn vaak wat krasgevoelig. Maar daarentegen hebben ze wel een lange levensduur en makkelijk schoon te maken. Een geweven stof is ideaal bij kinderen. Deze stof geeft warmte, zit zacht en is krasbestendig. Met huisdieren blijft het oppassen met de stof op de bank. Eigenlijk is geen enkele stof volledig bestand tegen de nagels van je huisdieren. Wil je niet dat je bank beschadigd door je hond of kat, leg dan een dekentje op de bank op de plek waar de hond of kat mag komen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)