De lichtpuntjes van maart

De lichtpuntjes van maart
De lichtpuntjes van maart

We moeten er soms flink naar zoeken maar echt - ze zijn er. Lichtpuntjes. Mooie intiatieven waarvan we tranen in ons ogen krijgen, ons hart een sprongetje maakt of die spontaan een glimlach op ons gezicht toveren. We delen ze elke dag in ons STAY HOME-blog. En omdat het er zoveel geworden zijn, hebben we hier alle lichtpuntjes van maart verzameld. Een blog met de lichtpuntjes van april is in de maak!

Dag 16, Dinsdag 31 maart | Het is echt waar: Nederlanders houden van puzzelen! Volgens een bericht op NOS.nl zijn we massaal aan het puzzelen geslagen. Er zijn zelfs mensen die hun hand niet omdraaien voor een meesterwerk van 40.000 stukjes! En ook oude (handwerk)hobbies worden weer opgepakt om de tijd een beetje creatief door te komen. Dus hup: bestel online je materiaal en lekker aan de fröbel!
.
Dag 15, Maandag 30 maart | Wat een mooi initiatief van Mooiwatbloemendoen.nl kwamen we tegen. Met #lethopebloem liet een team van 20 medewerkers van Bloemenveiling Aalsmeer zien dat bloemen áltijd kleur geven aan ons leven. Ook in moeilijke tijden. Indrukwekkend mooi!
.
Dag 14, zondag 29 maart |
Wát een bijzonder nieuws komt er bij onze zuiderbuurtjes vandaan: daar vliegt een drone over dorpjes om vanuit de lucht hartverwarmende initiatieven te spotten. Hele volksstammen bedenken nu de meest creatieve manier om elkaar een hart onder de riem te steken. De opnames worden uitgezonden via VTM, op een speciale website wordt vantevoren aangekondigd waar de drone gaat vliegen. Wat een geweldig idee, dit mag wat ons betreft ook in Nederland gebeuren!
.
Dag 13, zaterdag 28 maart |
Op Linda.nl zagen we dat Tjitske Reidinga sinds deze week wekelijks een toiletblog bijhoudt. Tja, da's het enige plekje in huis waar onze Tjis een beetje rust kan vinden, nu ze aan huis gekluisterd is met haar klussende vriend, pubertweeling en jongste zoon. Wij zeggen: elke week even kijken!
.
Dag 12, vrijdag 27 maart |
De afgelopen twee weken hebben de dames van Kidsproof ons al van heel wat nuttige tips voorzien! En vandaag is daar weer een hele leuke bij gekomen, die je mteen dit weekend kunt gaan uitproberen. Namelijk: 12x theater voor thuis. Want hoewel veel kindervoorstellingen voorlopig zijn afgelast, gaat het 'thuistheater' gewoon door. Zet de popcorn maar vast klaar!
.
Dag 11, donderdag 26 maart |
We hadden al Troost-tv op NPO3, maar vanaf maandag 30 maart kunnen we op NPO2 ook back down memory lane met oer-Hollandse programma's zoals Kopspijkers, Villa Felderhof en Zeg eens Aaa!!! Speciaal voor de oudere kijkers onder ons, maar stiekem vinden we dit zelf ook héél erg leuk!
.
Dag 10, woensdag 25 maart | Hoewel de pleinen en de paden stil en verlaten zijn in Diergaarde Blijdorp, is er genoeg bedrijvigheid! Via live webcams, video's en de Blijdorp Colleges kun je tóch een kijkje nemen in de dierentuin en genieten van alle dieren- en plantensoorten! Maar pas op, het is mega-verslavend!!
.
Dag 9, dinsdag 24 maart |
De die-hard fans moeten nog iets langer dan een jaar geduld hebben, maar als pleister op de wonde maakt de Britse talkshowhost Graham Norton een speciale Songfestivaluitzending: Eurovision, come together. In deze uitzending worden memorabele Songfestival-optredens getoond en is er aandacht voor de liedjes van dit jaar. Je ziet Eurovision, come together op 16 mei op BBC One.
.
Dag 8, maandag 23 maart |
Wat lezen we op 't nieuws? Lionel Richie wil 'We are the world' opnieuw uitbrengen, en alle opbrengsten doneren aan het bestrijden van de corona-crisis. Dóen zeggen wij. Met artiesten van nu, in een jasje van nu. En het blijft maar regenen aan mooie, hartverwarmde initiatieven. We lazen zojuist dat BBQkampioen.nl nu zonder werk zit, maar hun gekoelde transportwagen inclusief chauffeur gratis beschikbaar stelt voor goede doelen zoals het vervoeren van levensmiddelen naar bijvoorbeeld de Voedselbank of de zorg. Neem even contact met ze op als je meer wilt weten, het stond op LinkedIN maar je kunt ze natuurlijk altijd even bellen of mailen.
.
Dag 7, zondag 22 maart |
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest trakteerde ons op een virtueel huiskamerconcert. Gezamenlijk speelden ze 'Alle menschen werden Brüder' van Beethoven. Pak je zakdoekjes (die heb je toch in huis) er maar alvast bij...
.
Dag 6, zaterdag 21 maart |
De lente is begonnen, de zon schijnt uitbundig. Er verschijnen steeds meer mooie initiatieven in de media. Zoals gisteravond, toen in een wijk met flatgebouwen in Amsterdam-West vanaf de balkons gezamenlijk 'You'll never walk alone' werd gezongen. Virtueel ontstaan de leukste initiatieven. Online yogaklasjes, kerkdiensten, kleilessen (zie de post hieronder) en work-outs, maar ook gezellige familiebijeenkomsten via Skype of Teams. Ik heb morgen gewoon mijn maandelijkse meidenetentje. Online! We maken allemaal lasagne, zetten dit om 17.30 uur in de oven en trekken dan een fles wijn open. Gezellig bijkletsen en samen voor het beeldscherm lasagne eten :-). Nu al zin in. En misschien moeten we dat vaker op deze manier gaan doen, aangezien een van de meiden in Italië woont en er op deze manier altijd bij kan zijn. To be continued!
.
Dag 5, vrijdag 20 maart |
Op de internationale Dag van het Geluk zien we vanuit alle hoeken en gaten lichtpuntjes opduiken. Zo hoorden we over een oma die de kleinkinderen tegenwoordig voorleest via Skype en leverde Den Daas Schoolfruit uit Nieuwegein maar liefst 70.000 kilo groente en fruit (dat al gelebverd was, maar niet meer aan de kinderen uitgedeeld kon worden) af bij de Voedselbank. Het wordt nu verdeeld onder 35.000 gezinnen. En nog meer fijn nieuws: tot en met 6 april geeft Cinetree het complete aanbod aan films vrij. Er zijn regelrechte feelgood movies geprogrammeerd zoals La Vita è Bella, maar ook de hoopgevende klimaatdocumentaires Tomorrow en Life, animated.
.
Dag 4, donderdag 19 maart |
Het Utrechtse werving- en selectiebureau SchaalX heeft naar al haar medewerkers een uitdagende Jan van Haasteren legpuzzel gestuurd. Om af en toe even te ontspannen en een puzzelpauze te nemen. SchaalX wist haar medewerkers haarfijn uit te leggen waarom puzzelen zo goed voor je is. Puzzelen verbetert je geheugen en stimuleert de vindingrijkheid. Daarnaast maak je bij het plaatsen van ieder juist puzzelstukje het gelukshormoon dopamine aan. En tot slot? Puzzelen werkt meditatief. Uiteindelijk word je daar productiever van en krijg je meer zelfvertrouwen.
.
Dag 3, woensdag 18 maart |
Een Utrechtse vriendengroep lanceerde de website Steundekeukens.nl waarmee restaurants in de stad een steuntje in de rug kunnen krijgen. Hier kan restaurant-eten worden besteld waardoor lokale restaurants een steuntje in de rug krijgen en voedselverspilling wordt tegengegaan. De website wordt gerund op vrijwillige basis.
.
Dag 2, dinsdag 17 maart |
Chris Martin van de band Coldplay gaf een concert via Instagram dat binnen acht uur door één miljoen mensen was bekeken
.
Dag 1, maandag 16 maart |
De dag dat een aquarium in de Amerikaanse stad Chicago de deuren moest sluiten waardoor de pinguins voor het eerst vrij mochten rondlopen...

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)