De leukste uitjes voor het hele gezin

De leukste uitjes voor het hele gezin
De leukste uitjes voor het hele gezin

Wanneer je een gezin met jonge kinderen vormt, dan weet je als geen ander hoe belangrijk en ook leuk het is om er af en toe eens met het hele gezin op uit te gaan. Waar je de ene keer naar het pretpark gaat, kies je de andere keer voor een uitgebreid picknick in het park. Omdat de keuze enorm is en veel ouders het lastig vinden om iets leuks te kunnen verzinnen, hebben wij de leukste uitjes voor je op een rijtje gezet. Helemaal tijdens de vakanties, is het iedere keer weer een uitdaging om de dagen te kunnen vullen. Dat is dus nu verleden tijd. Dus kun jij wel wat inspiratie gebruiken en ben je al een tijdje op zoek naar wat leuke uitjes voor het hele gezin? Let dan nu goed op!

Dagje naar het pretpark

Een dagje pretpark, welk kind wil dat nu niet? Ons land telt inmiddels de nodige pretparken, waarvan de Efteling uiteraard het populairste is van allemaal. Wat vooral belangrijk is, is dat je goed kijkt naar de minimale leeftijd en ook lengte van de meeste attracties. Zo is het bijvoorbeeld met jonge kinderen niet heel verstandig om naar Walibi te gaan, daar waar de focus vooral ligt op achtbanen en de minimale lengte in de meeste gevallen tussen de 1.10 en 1.30 m ligt. Veel verstandiger is het dan om bijvoorbeeld naar Julianatoren in Apeldoorn te gaan. Wil jij nu weten welke leuke pretparken of andere uitjes er allemaal nog meer in ons land zijn te vinden? Neem dan eens een kijkje op deze website vol met kinderuitjes. Zo kun je niet alleen filteren op het type uitje, maar kun je bijvoorbeeld ook kijken naar welke uitjes het meest geschikt zijn voor een bepaalde leeftijd.

Ga met de kinderen naar het bos

Een dagje weg hoeft niet altijd (veel) geld te kosten. Sterker nog, het kan ook helemaal voor niets. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om samen met het gezin in de herfstvakantie het bos in te gaan om daar vervolgens allemaal spulletjes te verzamelen voor jullie eigen herfsttafel? Zo zijn jullie niet alleen met z’n allen samen, maar hebben de kids ook meteen iets te doen. Wil je het als ouders nu nog net even wat educatiever maken, dan kun je ze tussentijds natuurlijk ook allemaal vragen stellen over bijvoorbeeld een bepaald soort boom. Kies je ervoor om gezellig het bos in te gaan, vergeet dan ook niet om een tas met wat lekkers mee te nemen. Een stevige wandeling vraagt namelijk ook om wat lekkers te eten en drinken.

Culturele en educatieve uitstapjes

Als ouders is het aan jullie de taak om je kinderen wat bij te brengen. Hoe leuk is het dan om een uitstapje te combineren met wat educatiefs. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld naar een museum gaan waar de kinderen op speelse wijze kennismaken met kunst en ook de geschiedenis. Zijn je kids echte avonturiers, dan mag een bezoekje aan Nemo in Amsterdam natuurlijk ook niet ontbreken. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat het kan zijn dat je kinderen nog wat te jong zijn hiervoor. Ons advies is dan ook om dit pas te doen vanaf een jaar of acht, zodat de kinderen volledig zelfstandig op ontdekking kunnen.

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)