Buiten = binnen = buiten

Gooi ze open, die deuren!
Gooi ze open, die deuren!

Grappig om te zien hoe binnen en buiten steeds meer één ruimte zijn geworden. Onze ramen worden steeds groter waardoor we ook binnen een continu buitengevoel hebben. Buitenmeubels zijn zo mooi dat je ze ook binnen wilt zetten en door de opmars van planten in huis lijkt het binnen steeds meer op de tuin. Hopelijk krijgen we weer zo'n heerlijke, lange zomer zodat we extra lang van het ultieme binnen-buitengevoel kunnen genieten! Met deze tips kan het genieten écht beginnen.

Allereerst: de basis. En dat betekent dat de deuren wagenwijd open moeten kunnen op het moment dat in de lente de eerste zonnestralen opduiken. Hoe meer glas, hoe beter toch? Het liefst wil je dan zo'n schuifpui met zo weinig mogelijk omlijsting, zodat je een écht binnen-buitengevoel krijgt. Hier vind je schuifpuien waarvan de glaspanelen afzonderlijk te bewegen zijn. 

Als je dan zo'n grote schuifpui hebt, is het prachtig om binnen veel planten neer te zetten zodat je binnen een soort binnentuin creëert. Wel opletten met de zon, want die kan flink branden zo achter glas. Goede zonwering in zo'n serre is dus essentieel! En dan kan het inrichten beginnen. Ik word waanzinnig blij van de planten van PLNTS, en dan ook van de prachtige potten die ze erbij verkopen. Echt - je wilt direct een complete jungle aanschaffen! Alleen de namen van die planten al... Zo zag ik er al de 'wonderplant', 'paradijsvogelplant' en de 'travellerspalm'. Dankzij de heldere uitleg bij de planten ga je ze ook echt beter leren kennen. Nog even en ik krijg zelfs groene vingers!

Maximale lichtinval: check. Bescherming tegen de zon: check. Planten: check. Qua plantenpotten heb ik ook nog een leuke tip: bij Colorsenco.nl shop je prachtige, handbeschilderde potten. Deze met streepjespatroon maakt van je plant nóg meer een eye-catcher maar kijk ook even bij de rest van de collectie. Vooral de plantenpotten in rozetinten vind ik erg mooi; heel goed in combi met het groen van planten!

En dan natuurlijk meubels en accessoires. Je ziet steeds meer hoe buitenmeubels ook binnen kunnen en vice versa. Bij Loft55.nl zag ik leuke accessoires die ook zowel binnen (eventueel in je serre) als buiten kunnen. Heerlijk om op deze manier lekker te genieten van buiten én binnen zijn. Misschien toch maar een staycation boeken?

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)