Bijzonder behang op bestelling

Bijzonder en duurzaam behang van Binnenzoet
Bijzonder en duurzaam behang van Binnenzoet

Soms kom je van die shops tegen, die zo leuk en zo bijzonder zijn. Die wil je gewoon met je vrienden delen. Binnenzoet is zo’n shop. Flavourites’ Petra kwam ‘m tegen tijdens haar zoektocht naar een nieuw behangetje en vertelt je er graag meer over.

Soms kijk je al jaren tegen dezelfde muren met dezelfde kleuren of prints aan. Dat was bij ons niet echt het geval, maar toch gingen we met behang aan de slag. Dat zit zo. Wij hadden namelijk een nieuwe bank gekocht en tja, dan pak je natuurlijk ook meteen de muren aan. Toch? Het donkere behang met bonte bloemen (gebaseerd op het schilderij Stilleven met bloemenvaas van Jan Davids de Heem) past prima bij de grote grijze plofbank, maar nu komt er een strakke, roomwitte designbank. Dat vraagt om een make-over! En zo begon mijn zoektocht naar een stijlvol behang.

Behang met kleurrijke snippers, leuk voor je werkkamer
Behang met kleurrijke snippers, leuk voor je werkkamer

Ik had geen zin om weekenden lang van bouwmarkt naar behanghal te gaan, want ik wilde voor mijn te behangen muurtje echt iets bijzonders en zeker geen dertien in een dozijn. Dus zocht ik online naar one of a kind behang van ontwerpers die in kleine oplages eigen designs aanbieden, en zo kwam ik uiteindelijk terecht bij het Nederlandse label Binnenzoet. Wat een te gekke shop! Ik dacht dat ik aan het einde van mijn zoektocht niet heel veel keuze zou hebben, maar boy was I wrong. Ik viel echt met mijn neus in de boter, zo veel leuk behang om uit te kiezen. Ook nog eens duurzaam geproduceerd en helemaal on trend met organische vormen, botanische prints en prachtige kleuren! 

Dit mozaïk-behang heeft mooie organische vormen
Dit mozaïk-behang heeft mooie organische vormen

Binnenzoet is het label van Jacqueline en Niels, die er al jaren van droomden om duurzaam te ondernemen. Met onder meer een grafische achtergrond en omdat ze vinden dat elk huis wel wat vrolijkheid mag hebben, lag het voor de hand om de creatieve kant op te gaan. Dat werd dus vliesbehang met te gekke prints, maar dan wel duurzaam geproduceerd. Dat betekent samenwerken met een drukker die gebruik maakt van energiezuinige machines met behulp van zonne-energie en printen op papier dat voldoet aan de fsc-voorwaarden en vrij is van schadelijke stoffen. Ook doneert Binnenzoet een deel van de opbrengst aan een bos beschermingsproject van Climate Partners en wordt -om overtollige voorraden en verspilling te voorkomen- het behang pas gemaakt nadat het is besteld. Dat laatste is voor ons verwende consumenten misschien even wennen, maar het is echt heel goed. Het dwingt je namelijk om heel bewust over je koopgedrag na te denken. Wil ik dit echt? Ja, en dan heb ik het er voor over om er een weekje op te wachten!

Grafische dieren voor op de kinderkamer
Grafische dieren voor op de kinderkamer

Ondertussen was ik helemaal in de collectie van Binnenzoet gedoken, en hoewel een groot deel van het behang echt voor de kinderkamer is, zit er zoveel moois voor de woonkamer en andere ruimtes in huis tussen. Ik was echt onder de indruk van de originele prints, het zachte, maar ook vrolijke kleurgebruik en de variatie. Er zit echt voor iedereen wat tussen. Omdat het toch wel fijn is om van tevoren even te kunnen zien wat je kunt verwachten van je nieuwe behang, kun je een aantal proefstaaltjes aanvragen. Voor ons muurtje vonden wij het visgraat- en klaproosbehang het mooiste, en van beide behangetjes vroegen we twee verschillende staaltjes aan in groen, beige, terra en roze. Perfect om die even een dagje naast elkaar op het inmiddels kale muurtje te hangen, want ik zag al snel welke het moest worden: klaproos terra

Eén van mijn favorieten: visgraat!
Eén van mijn favorieten: visgraat!

En nu begon voor mij het moeilijkste deel: wachten op het behang! Ik wilde natuurlijk meteeen aan de slag, maar geduld is een schone zaak en toen het na een weekje vers van de pers werd bezorgd, maakte mijn hart een klein sprongetje. Het was nog mooier zo op die grote rol dan op dat kleine staaltje. En, super handig, één rol bestaat uit vier banen van 50 cm breed en 280 cm hoog die met een kniplijn van elkaar zijn gescheiden. Je kunt er dus een muur van maximaal 200 cm breed mee behangen. Heb je meer rollen nodig, geen probleem, want het patroon loopt gewoon door. Anyway, wij maakten snel lijm voor vliesbehang aan, smeerden de muur in, knipten de banen op maat en plakten ze netjes tegen de muur. En echt waar, easy peasy (oké, alle credits naar manlief), maar binnen een uur zag ons muurtje en daarmee de woonkamer er heel anders uit. We love mini make-overs!

Het eindresultaat...maar nog wel met de grijze bank!
Het eindresultaat...maar nog wel met de grijze bank!

We zijn nu een maandje verder en hebben al zoveel complimentjes over ons nieuwe behang gehad. Ik ben er echt super blij mee en vind het echt te gek dat Binnenzoet een duurzame manier heeft gevonden om behang te produceren en aan te bieden. Je vindt op de website hele mooie sfeerfoto’s van vrijwel alle behangprints zodat je een goed beeld kunt vormen van hoe het eruit ziet als je er een hele muur mee behangt. Wel zo fijn. En bij twijfel bestel je een behangstaal, zeker weten dat je op slag verliefd wordt op deze wanddecoratie!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)