Deze tips kunnen je helpen om rimpels te voorkomen

Deze tips kunnen je helpen om rimpels te voorkomen
Deze tips kunnen je helpen om rimpels te voorkomen

Er zijn veel dingen in het leven die we niet kunnen voorkomen als mens. Maar dat betekent niet dat we sommige van die dingen kunnen uitstellen of zelfs kunnen verminderen. Rimpels, een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces, is daar een van. Hoewel het iets moois kan zijn om oud te worden, zien we rimpels compleet anders. Het is niet erg als je liever wilt dat je zo min mogelijk rimpels hebt en er zijn ook tal van effectieve manieren om ze te bestrijden! Wil je graag een jeugdige look blijven hebben? Dan zit je hier goed! In dit artikel geven we je namelijk wat tips en tricks die je kunnen helpen om rimpels te verminderen en te voorkomen, van essentiële huidverzorgingsproducten tot aan lifestyle aanpassingen.

De juiste producten in je huidverzorgingsroutine

De basis van een goede anti-rimpels routine begint bij het gebruiken van de juiste huidverzorgingsproducten. Zoek dus moisturizers en andere producten die hydraterende en huidvernieuwende ingrediënten bevatten. Een aantal hiervan zijn retinoïden en niacinamide. Serums met niacinamide hebben tal van voordelen voor je huid. Het helpt namelijk om de huidbarrière te versterken, het vermindert ontstekingen en verbetert de elasticiteit van je huid. Al deze dingen dragen bij aan het verminderen van rimpels! Retinoïden helpen om het vernieuwen van huidcellen te versterken. Bovendien draagt het ook bij aan de productie van collageen, wat uiteindelijk in een egale teint kan resulteren. 

Een gladde race tegen de zon

Een van de belangrijkste stappen die je moet ondernemen om rimpels te voorkomen, is het beschermen van je huid tegen de zon. Uiteraard kan een beetje vitamine D geen kwaad, maar overmatige blootstelling aan de zon versnelt de veroudering van de huid en leidt tot rimpels en donkere vlekken. Bescherm jezelf dus goed tegen de schadelijke UV-stralen van de zon! Dit kun je doen door het dagelijks aanbrengen van een brede spectrum zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 50 (ja, ook op bewolkte dagen moet je jezelf insmeren). Kies daarnaast ook een zonnebrand die antioxidanten bevat, zoals vitamine C en E, aangezien die ook helpen bij het tegengaan van rimpels. Draag ook af en toe een zonnebril en een hoed voor extra bescherming.

Gezonde gewoontes voor een stralende huid 

Naast een goede huidverzorgingsroutine moet je ook ervoor zorgen dat je dagelijkse gewoontes ook een rol gaan spelen in het tegengaan van rimpels. Drink dus genoeg water om je huid voldoende van binnenuit te hydrateren en eet gezond. Een dieet rijk aan antioxidanten, zoals groentes en fruit, kunnen ook helpen om huidbeschadiging te minimaliseren. Vermijd daarnaast ook roken, omdat de chemicaliën in sigaretten je huid sneller laten verouderen en rimpels veroorzaken. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg slaapt (minstens 8 uur), aangezien je huid tijdens je slaap herstelt en vernieuwt. Als laatste: reguleer je stressniveaus, want chronische stress kan ook bijdragen aan huidproblemen en rimpels.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)