Beste Yogamat voor 2024

Beste Yogamat voor 2024
Beste Yogamat voor 2024

Onze favoriete yogamatten voor 2024

In januari beginnen we massaal weer met de goede voornemen. Misschien is jouw voornemen wel om wat vaker een yogasessie in te plannen om beter voor je lichaam en geest te zorgen. Voor een succesvolle yogasessie is het essentieel een goede betrouwbare yogamat te bestellen; eentje die aansluit bij zowel de yogastijl die je beoefend als jouw persoonlijke wensen. Wij helpen je alvast een eindje op weg. In dit artikel zetten we onze favoriete yogamatten voor 2024 op een rij zodat jij optimaal kan beginnen met jouw yoga-journey.

Belangrijke eigenschappen yogamat

Voordat wij onze favoriete yogamatten uitlichten vertellen we je eerst welke eigenschappen belangrijk zijn om te beoordelen tijdens het uitzoeken van een yogamat. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een cruciaal aspect bij het kiezen van een yogamat. Veel merken beweren duurzame producten aan te bieden, maar blijken toch geproduceerd te zijn met schadelijke stoffen. Zoek naar matten die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen zoals natuurlijk rubber, biologisch katoen of gerecyclede materialen. Veel van deze materialen zijn afbreekbaar of recyclebaar zodat ze na langdurig gebruik het milieu niet meer belasten. 

Grip


Een goede grip is essentieel voor stabiliteit en veiligheid tijdens het uitvoeren van yoga poses. Een mat met een goede grip voorkomt dat je wegglijdt bij vormen van yoga waar je meer kunt zweten zoals Vinyasa of Bikram yoga. Grip hangt vaak samen met het materiaal van de mat. Natuurlijk rubber biedt bijvoorbeeld uitstekende grip, zelfs onder vochtige omstandigheden. Sommige matten hebben ook texturen of patronen die extra grip bieden. 

Kwaliteit


De kwaliteit van een yogamat bepaalt hoe goed deze presteert en hoe lang deze meegaat. Een kwalitatief hoogwaardige mat behoudt zijn vorm, dikte en dempende eigenschappen, zelfs bij regelmatig en intensief gebruik. Hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat de mat niet snel slijt of afbrokkelt. De afwerking, zoals de randen en het oppervlak van de mat, moet ook van goede kwaliteit zijn om rafelen of scheuren te voorkomen. Hoewel matten van hogere kwaliteit vaak duurder zijn, zijn ze op lange termijn een betere investering.

 

Onze favoriete yogamatten - merken en series


Manduka 


De matten van Manduka bieden een uitstekende grip comfort. Bovendien staat Manduka bekend om hun 'PRO' series, die levenslange garantie biedt. Hoewel Manduka matten in een hogere prijsklasse vallen, is de investering de moeite waard voor wie op zoek is naar een duurzame, betrouwbare en comfortabele yogamat.


Favoriete Series: Manduka PRO, Manduka PROlite, Manduka eKO


Kurma Yoga


Kurma is dé pionier in het produceren van 100% duurzame yogamatten. Deze matten zijn niet alleen milieubewust ontworpen, maar zijn ook volledig vrij van giftige stoffen, wat zowel de gezondheid van de gebruiker als die van de planeet ten goede komt. Kurma's missie is gericht op het verminderen van afvalproductie in de yogaindustrie.

Favoriete Series: Kurma CORE & Kurma GECO


Liforme


De matten van Liforme staan bekend om hun unieke 'align-for-me'-systeem, wat ideaal is voor beginners en gevorderden die hun houding en uitlijning willen verbeteren. De matten bieden een uitstekende grip en zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Ook de travel yogamat van Liforme is een exemplaar wat internationaal geliefd is bij vele yogi’s.

Favoriete Series: Liforme Expressions Colection, Liforme Travel Yogamat, Liforme Signiture Collections


Ecoyogi


Als je op zoek bent naar een duurzame en kwalitatieve mat voor een betaalbare prijs, dan is Ecoyogi een uitstekende keuze. Deze matten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn volledig recyclebaar. Ze bieden een goede balans tussen grip en comfort en zijn ideaal voor zowel beginners als gevorderde yogi's met een grote of kleine portemonnee.


Favoriete Series: Ecoyogi PRO Grip mat, Ecoyogi Kurk yogamat

Bestel bij Yogamat-online - voor 22:00 besteld, direct verzonden


Of je nu een beginner bent of een ervaren yogi, er is een yogamat die aan jouw eisen voldoet. Van de milieuvriendelijke en kwalitatief hoogstaande opties van Manduka en Kurma, tot de innovatieve en alignment-ondersteunende matten van Liforme, en de betaalbare maar duurzame keuzes van Ecoyogi, de opties zijn uitgebreid en divers.


Bezoek Yogamat-online en plaats je bestelling voor 22:00 uur om je mat direct verzonden te krijgen. Begin het nieuwe jaar met de perfecte ondersteuning voor jouw yoga-avontuur!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)