Beautyreview: een gezonde glow kregen wij zó!

Beautyreview: een gezonde glow kregen wij zó!
Beautyreview: een gezonde glow kregen wij zó!

Ken je dat? Een vette huid, puistjes die te pas en te onpas opduiken en een frisse blos die ver te zoeken is. Tijd voor actie! Wij gingen een paar weken geleden aan de slag met producten van Paula's Choice en yay, we zien nu overduidelijk resultaat! Minder puistjes en een veel frissere uitstraling. In dit blog beschrijven we welke producten we gebruiken en wat ze doen.

Hier bij Flavourites gebruiken we al langer producten van Paula's Choice en we moeten zeggen: het zijn écht heel fijne producten. Getipt door vriendinnen en dat is toch vaak de beste manier om iets nieuws uit te proberen! Het lastige van beautyproducten is vaak dat je ze een tijd moet gebruiken voordat je resultaat ziet. In dit geval duurde het een week of twee voordat we echt verschil begonnen te merken. Dus stap je over naar een nieuw merk of product? Even volhouden! Soms is het zelfs zo dat je klachten (puistjes, onzuiverheden, vlekjes) in het begin eerst even wat verergeren. Ook in dat geval geldt: laat je huid rustig wennen en zet door.

Dochter (16) heeft een tienerhuid zoals de meeste jongens en meiden van haar leeftijd: een wat vette huid en af en toe een puistje. Bij een vette huid ben je al snel geneigd om veel producten te gebruiken die de talgafscheiding moeten verminderen. Vaak gebeurt juist het tegenovergestelde: de huid gaat juist nog meer glimmen en meer puistjes duiken op. Dit komt doordat je bij een vette huid meestal producten gebruikt die de huid droger maken (dit wil je immers, toch?), maar vaak stimuleren zulke producten juist de aanmaak van talg. Zo kom je al snel in een neerwaartse spiraal terecht. Via deze link kun je meer lezen over het stappenplan hoe je een vette huid 't beste aanpakt:
1. Reinig dagelijks
2. Gebruik een toner
3. Exfolieer
4. gebruik een dagcrème met zonnefilter
5. Gebruik een hydraterende nachtcrème
6. Verwijder overtollige talg
Omdat geurstoffen een irriterende werking hebben, gebruik je het beste producten zonder geurstof. Paula's Choice gebruikt geen geurstoffen. Persoonlijk vind ik dat wel jammer, want ik houd van de frisse, zachte geur van beautyproducten. Maar ik snap ook dat het beter is voor je huid. 

Bij een vette huid moet je dus de talgproductie af zien te remmen. Je krijgt je huid weer in balans met een routine van reinigen, exfoliëren en hydrateren met de juiste producten. Crèmes voor de vette huid mogen bij deze routine niet ontbreken. Dochter ging aan de slag met de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant en 10% Niacinamide Booster. De exfoliant is echt super spul. Ik gebruik deze zelf ook. Bij een exfoliant moet ik altijd denken aan kleine scrubdeeltjes (voor mijn hypergevoelige huid altijd een dingetje), maar deze exfoliant is vloeibaar. Je huid wordt er heel zacht van, minder rood en superschoon. Het reinigt echt tot in je poriën waardoor puistjes en meeëters langzamerhand verdwijnen. Wel even geduld hebben, het duurt echt een paar weekjes, maar je ziet je huid echt opknappen! Dochter blij joh! Je moet het gewoon tot je dagelijkse routine maken. Wij gebruiken de exfoliant allebei twee keer per dag, het is gewoon een vast dingetje geworden.

Het toverwoord in deze producten is exfoliant met salicylzuur. Klinkt als iets heel heftigs, maar is in feite niet meer dan een ingrediënt dat zorgt voor een gladde, egale huid. Het zit in verscheidene producten van Paula's Choice, dus als je ook een gladdere, egale huid wilt kun je het beste even kijken welk product het beste past bij jouw huidtype.

De booster bevalt ook heel goed. Het fijne hiervan is dat je huid echt gaat glanzen en heel zacht wordt, zeker in combinatie met de exfoliant. Je brengt de booster aan door met het bijbehorende pipetje een paar druppels op je huid te doen en met je schone vingers in je huid te kloppen. Ook de booster is geurloos. Na een paar dagen voelt je huid echt al veel zachter aan. Het flesje is klein maar je doet er heel lang mee omdat je steeds maar enkele druppels gebruikt. En... de booster is nu in de sale, je krijgt 15% korting als je 'm nu koopt!

Zijn er nadelen te bedenken? Ja, ik vind het jammer dat de producten niet een lekker geurtje hebben, maar nogmaals: parfum is meestal niet goed voor je huid dus dit is prima zo. Verder zijn de producten van Paula's Choice niet goedkoop. Maar... ze zijn heel zuinig in het gebruik. Ik doe er echt heel lang mee, waardoor de prijs uiteindelijk best meevalt. Mocht je ook een absoluut favoriet product hebben van Paula's Choice, dan ben ik heel benieuwd welke dit is. Je kunt hieronder altijd een reactie achterlaten!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)