Beauties: deze handgemaakte Marokkaanse tapijten

Foto: Frincus & Co
Foto: Frincus & Co

Op zoek naar originele Marokkaanse tapijten waar je diep met je voeten in wegzakt? Ga je voor kwaliteit, eerlijke productie en vooral súpermooie vloerkleden? Dan hebben wij een wereldtip. Middenin De Pijp in Amsterdam vind je de winkel van The Weavery en owww wat zijn de tapijten die ze hier verkopen mooi. Online kun je alvast een kijkje nemen (en wie weet meteen bestellen, als je op slag verliefd bent). We vertellen je meer over deze mooie shop!

We kennen de eigenaren Driss en Bettina al een tijdje. Ze wonen in een ge-wel-dig huis in de binnenstad van Amsterdam. Zo'n 17e eeuws huis, met allerlei gangetjes, trapjes, kamers en kruip-door-sluip-door ruimtes. Aan huis hebben Driss en Bettina een bed & breakfast: The Weavery. Alles is prachtig ingericht, en - je raadt het al - handgeweven tapijten lopen als een rode draad door hun huis. Nouja, rood... je komt ze in alle denkbare kleuren tegen. Práchtig. Maar wat is het verhaal achter deze mooie tapijten?

Driss & Bettina. Foto: Frincus & Co
Driss & Bettina. Foto: Frincus & Co

Driss (uit Marokko) en Bettina (uit Duitsland) ontmoetten elkaar in Amsterdam, waar ze beiden in de reclamebranche werkten. Ze werden verliefd en besloten, tijdens hun zoektocht naar een geschikt huis, het huis te kopen waar ze nu wonen. Een voormalige weverij (ja, echt waar!) op steenworp afstand van Het Rijksmuseum, en een onvervalste opknapper. Dus ze gingen aan de slag, en hóe! Hoe smaakvol hebben ze dit prachtige pand opgeknapt. Kijk even hier voor de nodige inspiratie en je snapt waarom ze regelmatig met hun huis in de woonbladen staan en er zelfs mee op tv kwamen. De Marokkaanse tapijten, kussens en poefen die je overal ziet komen uit hun eigen winkel: Shop The Weavery. En dat is me toch een mooie winkel...

De dochters van Driss & Bettina. Foto: Frincus & Co
De dochters van Driss & Bettina. Foto: Frincus & Co

Tijdens hun vele reizen werden Driss en Bettina keer op keer getrokken door de Marokkaanse cultuur en de prachtige producten die er gemaakt worden. Tijdens een van deze reizen - ze waren op inkoop om tapijten voor de bed & breakfast te kopen - ontstond het idee om tapijten rechstreeks bij de makers, in de buurt van het geboortedrop van Driss, te kopen. Zo konden ze de makers eerlijk belonen én samen met de ambachtslieden hun eigen tapijten ontwerpen. Een perfecte combinatie! Inmiddels weken zo'n 20 vrouwen aan de tapijten voor The Weavery. Stuk voor stuk worden de tapijten met liefde en volgens eeuwenoude tradities gemaakt. Veelal gebaseerd op klassieke patronen, maar ook vaak in een moderne mix. Meestal gemaakt van de mooiste kwaliteit wol, maar ook in andere samenstellingen. En altijd op natuurlijke wijze gekleurd, wat de kwaliteit ten goede komt. Het resultaat is niet alleen online te bewonderen, maar ook in de winkel die ze onlangs in De Pijp openden. Wat een heerlijke winkel. Tapijten hangen er aan de muur en liggen opgestapeld op de grond, je kunt samen met Driss een eigen ontwerp bedenken, je mag er met je blote voeten diep in weg zakken en je kunt er eindeloos fantaseren hoe zo'n tapijt bij jou thuis zou staan. Even uitprobren? Met liefde brengt Driss jouw favoriete exemplaren bij jou thuis - in de opvallende bakfiets. Vervolgens mag je de tapijten een aantal dagen uitproberen - het moet immers wel écht een match zijn, vinden Driss en Bettina. Wát een service! 

Leuke tip dus om eerst eens online rond te struinen, en vervolgens een middagje door te brengen in De Pijp. Plenty leuke winkels, koffietentjes en restaurants om de hoek, en eenmaal binnen bij The Weavery kun je je hart ophalen. Wedden dat ook jij als een blok valt voor deze prachtige tapijten?

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)