Back to basics - letterlijk en figuurlijk

Fijne basics van Bamboo Basics
Fijne basics van Bamboo Basics

Laten we, nu we even helemaal 'back to basics' moeten, ook écht teruggaan naar de basics. Letterlijk. Want het is nu de tijd om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Hoe doe jij dat, als je veel thuis bent? Waarschijnlijk kies je, zoals de meesten, juist nu voor een relaxte outfit.

Een vaste, dagelijkse routine is belangrijk als je, zoals in deze bizarre periode, aan huis gekluisterd bent. 's Ochtends normale tijd op, even lekker douchen en aankleden. Je bent dan productiever dan wanneer je in je pyjama blijft rondhangen. En met dat aankleden begin je bij de basis. Maak het extra comfortabel voor jezelf, en kies zeker nu voor super relaxed ondergoed. Ik houd zelf van de basics van - what's in a name - Bamboobasics.com. Ook voor mijn twee tieners, trouwens. Vooral de bamboe shirts - in wit of zwart - zijn superfijn. Door de ademende werking houden ze je fris in de zomer en warm in de winter en dat is bij tieners minstens zo belangrijk als bij volwassenen.

lekker zacht en clean in wit
lekker zacht en clean in wit

Bovendien, en eigenlijk is dit voor mij een van de voornaamste redenen om producten van bamboekatoen te kopen: het is veel beter voor het milieu. Bamboekatoen wordt gemaakt van de snelst groeiende plant ter wereld: bamboe. Pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen zijn niet nodig om de plant te laten groeien. Bovendien wordt bij het maken van bamboekatoen veel minder water gebruikt dan bij de productie van gewone katoenen kleding. Moet je je eens voorstellen: voor het maken van één kilo katoenen kleding is maar liefst 10.000 liter water nodig, tegen 1000 liter voor het maken van een kilo kleding van bamboekatoen. Dat scheelt waanzinnig veel, en zeker een goede reden om kleding van bamboekatoen te kopen.

De stof heeft een subtiele glans en voelt zijdezacht
De stof heeft een subtiele glans en voelt zijdezacht

Een andere goede reden om van 'gewoon katoen' over te stappen naar bamboe katoen is dat het echt zó lekker zit. Bamboe ondergoed is veel zachter dan gewoon katoen. Het voelt een beetje als cashmere, het heeft een subtiele glans en valt soepel om je lichaam. Bamboo Basics gaat hierin zelfs nog een stapje verder: ze verwerken gaan labels in de kleding zodat er geen enkele irritatie kan ontstaan. Ook verder geen tierlantijnen bij Bamboo Basics: alle items zijn er in zit of zwart, qua hemdjes kun je kiezen tussen spaghettibandjes of standaard bandjes, en de broekjes zijn er als hipster, slip of string. That's it, en dat is nu ook juist zo fijn. Praktisch puntje: bamboe kreukt veel minder. Dat is dus erg fijn bij de T-shirts en hemdjes, die je niet hoeft te strijken. Nouja, allemaal redenen dus om voor jezelf wat fijne basics aan te schaffen of bijvoorbeeld zo'n boxer voor je lief te kopen. Gaat hij ook heel blij van worden in deze pittige tijden. Stay strong!

I.s.m. Bamboo Basics

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)