Au naturel

Wasbare noten
Wasbare noten

We worden altijd erg blij van nieuwe, originele webshops. Wist je dat we al sinds ons bestaan - ruim negen (!!) jaar geleden maandelijks worden overspoeld met nieuwe webshops die graag op Flavourites willen? Ik schat in dat we maar zo'n 15% hiervan plaatsen... Tja, je moet natuurlijk wel écht leuk en origineel zijn wil je op Flavourites komen. Een van de nieuwe shops van deze maand is Sodasoda.nl. Een bijzonder concept van producten die onze consumptie laten verminderen en ons bewuster willen laten omgaan met de wereld. Ooit gehoord van wasnoten? Of van uitwasbare watjes? Hier vind je ze - op een prachtige manier in beeld gebracht!

We zijn in ons leven zo gewend geraakt aan verpakkingen dat we er eigenlijk nooit bij stilstaan hóeveel verpakkingen we eigenlijk gebruiken. Heel goed dus dat je tegenwoordig moet betalen voor een plastic tas (veel beter is het natuurlijk als je gewoon altijd zelf een tasje bij je hebt). En de verpakkingsloze winkel Bag & Buy in Utrecht (er zijn trouwens meer van dergelijke winkels in ons land) is ook een mooi concept. Daar moest ik aan denken toen ik de katoenen broodzakken zag van Sodasoda.nl. Toegegeven: ik zou er wel aan moeten wennen, om met z'n katoenen broodzak naar de bakker te gaan. Maar aan de andere kant... waarom niet? Je geeft de broodzak aan de bakker, die doet het brood erin en vervolgens blijft dit lekker lang vers dankzij de speciale voering. Goed idee! En dan deze: wasbare watjes van katoen. Nouja, wat een uitvinding toch? Moet je eens kijken hoeveel watjes je op jaarbasis gebruikt. En die watjes, die zitten ook allemaal weer in plastic verpakkingen... Misschien denk je bij jezelf dat die paar rolletjes watjes op jaarbasis niets uitmaken op de afvalberg. Tja. Je kunt zo denken, natuurlijk. Maar je kunt ook heel klein bij jezelf beginnen... Ik vind het in elk geval een mooi initiatief. 

Broodzak
Broodzak

Een ander mooi product is deze kokosolie. Voor 1001 toepassingen geschikt, zo krijg je er glanzende haren én kun je er in bakken. Ja, echt een multifunctioneel product dus. En ook weer in zo'n mooie vormgeving. Sober, less is more, au naturel, heel mooi. En deze Marseille zeep is ook al zo'n alleskunner. Ik vind dat mooi, zo'n brok pure zeep. Als je 'm mengt met soda (kun je natuurlijk ook kopen bij deze webshop!), is het een wasmiddel. 

Wasbare watjes
Wasbare watjes

Nu ik het toch heb over een natuurlijk wasmiddel... Laatst vertelde mijn mams dat ze tegenwoordig de was doet met natuurlijke wasnoten. Ik snapte er niets van; hoezo wassen met noten? Tja, dat was heel natuurlijk, vertelde ze. Het schuimde ook, en de was rook fris. Wat denk dat ik tegenkwam bij Sodasoda.nl? Juist, die wasnoten! Zoals Sodasoda.nl zelf schrijft: SodaSoda’s Wasnoten zijn natuurlijke schillen van noten van de zeepnotenboom (Sapindus) en komen uit India. In India worden deze schillen al eeuwen als wasmiddel gebruikt. Wanneer ze in contact komen met warm water geeft de wasnoot een zeep af die je was natuurlijk schoon maakt. Hm... ik weet het niet hoor. Misschien moet ik het maar gewoon eens proberen. We zullen er toch met z'n allen aan moeten werken om het milieu te sparen. 

Kokosolie
Kokosolie

 

Marseille zeep
Marseille zeep

 

 

reacties op dit blog (1)

07 april 2016
Aukje Wit
Super hoor die wasnoten! Heb hier prima ervaringen mee., Je kunt 3 maal wassen met 4 hele doppen of 8 halve doppen, zowel voor de witte, bonte en zelfs de wol was. Heb de positieve reacties al van meerdere mensen gehoord!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)