5x te gekke terrassen (waar je direct naartoe wilt)

Soia in Utrecht
Soia in Utrecht

Waar in ons land kun je 't leukst een terrasje pakken? Dit zijn onze persoonlijke favorieten. Reserveer snel je plekje, weer of geen weer!

Ik start meteen maar even met een tof terras dat gewoon bij mij in de straat zit: Soia (Strand Oog in Al) in Utrecht. Aan het water, met je voetjes in het zand, volop ruimte: je waant je hier in het midden van het land gewoon aan het strand! 's Zomers kun je hier terecht voor yogasessies op het dakterras (ik heb hier ook al een aantal keer mijn matje mogen uitrollen) en als er geen corona is, kun je op dit stadsstrand naar toffe festivals. Zo wordt er hier op 18 september Koningsdag gevierd. Ja, why not? Goed om te weten: de tickets waren binnen vijf minuten uitverkocht, maar wie weet kun je toch nog een kaartje bemachtigen. Check meteen dit leuke festivalblog met handige festival musthaves. Nu maar hopen dat het een lange, hete zomer wordt...

DeDakkas in Haarlem
DeDakkas in Haarlem

In de binnenstad van Haarlem vind je een geweldig terras op grote hoogte: DeDAKKAS. Op het dak van de (ietwat shabby) parkeergarage De Kamp is een grote glazen kas gebouwd. Binnen vind je een fijne sfeer en veel planten (ja, die doen het goed hier zonder hinderlijke schaduw van omliggende gebouwen), buiten kun je neerstrijken op het riante terras vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over Haarlem en omstreken. Echt een mooie plek voor een latte, een heerlijke lunch of borrel. Leuk om te combineren met een shoppingtrip naar Haarlem, zoals wij in dit blog deden!

Buiten in de Kuil in Lage Vuursche
Buiten in de Kuil in Lage Vuursche

Na een fijne boswandeling is het heerlijk uitpuffen op het terras van Buiten in de Kuil aan de bosrand in Lage Vuursche. Ik kom hier graag met de family. Een topplek, met veel ruimte, leuke zitplekken en een fijne lunch- en borrelkaart. Perfecte speelplek voor de kids, terwijl jij geniet van je wijntje of koffie. Parkeren kan voor de deur maar let op: soms is het hier té druk en wordt de toegangsweg afgesloten. Tja, dan krijg je ervan als je het zo leuk maakt.

Tuincafé van De Vreemde Vogel
Tuincafé van De Vreemde Vogel

Wát een hotspot is De Vreemde Vogel in Vlaardingen, onder de rook van Rotterdam. Je vindt er onder meer safaritenten, XXL vogelhuizen om in te slapen, vliegende caravans en heel veel meer. Geweldig voor de kinderen, stylish voor jezelf. Bovendien is er een tof tuincafé aan het water. De kinderen vermaken zich in het groen, jij bent er even helemaal uit. Onthoud deze plek en please... keep it secret. Zo'n leuk adres, dat wil je eigenlijk voor jezelf houden.

DOT Groningen
DOT Groningen

Last, but zeker not least: DOT Groningen. Ik ben er zelf nog nooit geweest (ik kom nu eenmaal niet elke maand in Groningen) maar het staat zeker nog op mijn wishlist om hier eens naartoe te gaan. Je denkt een gestrande UFO te zien, maar niets is minder waar. DOT Groningen is een urban locatie waar je (als er geen corona is) kunt dansen, naar de film kunt gaan en heerlijk kunt eten en drinken. De Lonely Planet was al enthousiast over het stadsstrand, dus tijd om dit maar eens zelf te ontdekken! Stoer, vintage, creatief, verrassend. Redenen genoeg om eens naar het hoge noorden af te reizen!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)