5x heerlijke warme chocolademelk recepten

Smullen van warme choco
Smullen van warme choco

Zin om deze dagen te variëren met een beker warme chocolademelk? Wij delen onze favoriete recepten!

Tuurlijk; niets lekkerder dan na een dag buiten zijn (schaatsen, spelen in de sneeuw, winterse wandelingen maken) een heerlijke beker warme chocolademelk met een flinke dot slagroom drinken. Zálig. Maar we hebben nog wat variaties voor je in petto die je écht even moet testen. Kies je favoriet, genieten maar!
.
1. De klassieker
Tuurlijk: hij mag niet ontbreken in dit rijtje. De klassieker. Neem een fijne mok, warm de enige èchte Chocomel erin op, klop zelf slagroom (altijd lekkerder dan slagroom uit een spuitbus, ook al vinden de kinderen dat véél leuker) en vul de beker. Beetje kaneel erop en klaar!
.
2. Tipsy-op-de-schaats

Deze is zoooo lekker. Maak de chocolademelk zoals je wilt (met cacaopoeder bijvoorbeeld, maar de enige èchte Chocomel opwarmen kan ook), giet een flinke scheut Kahlua erbij, slagroom naar behoefte, beetje kaneel en eventueel een klein beetje nootmuskaat. Héérlijk, héérlijk als je er een beetje caramelsaus overheen sprenkelt. OMG. Ennn genieten maar. Neem eventueel een tweede of derde portie en draai drie pirouetjes op je kunstschaatsen. Pas op voor wakken. Succes!

3. De bambino
Ook zo'n heerlijke chocolademelk is deze variant met koffie. Oftewel: een bambino. Maak eerst een espresso en vul verder aan met hete chocolademelk. Aftoppen met slagroom naar behoefte met een beetje cacaopoeder eroverheen. Zó, die is ook lekker zeg.
.
4. Feestelijk met marshmellows

Dit is ook een leukerd. Maak je warme chocolademelk old skool door eerst melk te verwarmen (doen er een schepje bruine suiker en een snufje zout in) en er een reep pure choclade aan toe te voegen. Goed roeren totdat de chocola gesmolten is. Neem vijf grote marshmellows en knip ze in kleine stukjes. Doe ze in je beker, bovenop de chocolademelk. Doe er eventueel een flinke dot slagroom overheen en finish discospikkels. Waar is het feestje? Bij jou thuis is het feestje :-)
.
5. Roze chocolademelk

Wát? Ja, echt! Pink chocolate! Daar worden wij dus echt ontzettend blij van. Hoe maak je het? Warm melk op in een pannetje. Doe er een grote reep witte chocolade doorheen. Pak er een vanillestokje bij, schraap de zaadjes eruit en roer door de melk. Neem een stuk (zo'n 100 gram) roze zuurstok, breek in kleine stukjes en roer ze door de melk. Laat ruim een uur op een laag pitje staan, regelmatig doorroeren. Extra leuk als je er kleine stukjes witte marshmellow in doet. Enjoy!

Genieten maar!
Genieten maar!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)