5 trends op het gebied van verlichting en lampen

5 trends op het gebied van verlichting
5 trends op het gebied van verlichting

Ben je op zoek naar een goed lichtplan voor in je huis en tuin? Wij helpen je met kiezen, en laten zien wat de vijf grote trends op het gebied van verlichting zijn!

Trend 1: Je lamp als eye-catcher
Lampen mogen lekker opvallen, zodat ze ook als ze uitgeschakeld zijn, de aandacht trekken. Veel gezien zijn lampen van materialen als rotan of bamboe. Heel natuurlijk, wél echte aanwinsten voor in je huis. Ook lampen in een fijne tint, zoals deze bureaulamp in grijsgroen, geven je interieur net dat beetje extra. Zo maak je van een functioneel woonaccessoire ook nog eens een echte eye-catcher.

Eenergiezuinige LED-verlichting is er in allerlei soorten
Eenergiezuinige LED-verlichting is er in allerlei soorten

Trend 2: Energiezuinige led-verlichting
LED lampen zijn duurzaam en energiezuinig. Was LED-verlichting in het verleden nog vaak felwit van tint, tegenwoordig is LED verkrijgbaar in veel varianten, van heel wit tot warm geel. Met LED-verlichting maak je dus een slimme keuze, waarmee je aanzienlijk kunt besparen op je energierekening! Energiezuinige ledverlichting is er zowel voor binnen als buiten. Van strak design tot warm klassiek, voor elke smaak en interieur is er ledverlichting te vinden die een mooie match is!

Buitenverlichting zorgt voor veiligheid en zorgt voor een echte tuinkamer
Buitenverlichting zorgt voor veiligheid en zorgt voor een echte tuinkamer

Trend 3: De tuin als buitenkamer, inclusief de juiste verlichting
We zien de tuin steeds meer als verlengstuk van ons huis. Veel mensen maakten de afgelopen tijd een veranda, legden de tuin opnieuw aan en betrokken het terras meer bij de woonkamer. Met de juiste buitenverlichting zorg je ervoor dat je 's avonds niet in een 'zwart gat' kijkt, en betrek je de tuin écht meer bij je interieur. Ook slim: een buitenlamp met ingebouwde sensor. Deze gaat automatisch aan als er iemand voorbij loopt. Heel slim vanwege de veiligheid, maar ook handig als je 's avonds de sleutel in de voordeur wilt steken of wanneer je in het donker naar het tuinhuis moet.

Woontrend: draadlampen, die zorgen voor een speels effect
Woontrend: draadlampen, die zorgen voor een speels effect

Trend 4: Speels effect met draadlampen
Wie houdt van een ietwat industrieel maar toch warm interieur (jaaaa!) is ook vast en zeker fan van deze trend: draadlampen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei varianten en in verschillende materiaalsoorten (bijvoorbeeld metaal of hout) en hebben één ding gemeen: ze zorgen voor een spectaculair schouwspel op de muur en/of het plafond. Prachtig als je een vrij rustig interieur hebt.

Lampen met een vleugje hout voor de nodige warmte
Lampen met een vleugje hout voor de nodige warmte

Trend 5: Au naturel: met een vleugje hout
Tot slot de fijne, warme naturel-woontrend. Love it. Ook fan van deze trend? Dan zijn lampen met een vleugje hout een echte aanwinst. De kap kan gemaakt zijn van houten latjes, maar ook de voet kan van hout zijn. Kies voor stoer robuust of juist strak afgewerkt: een houten lamp past in veel interieurs en zorgt voor de nodige warmte in huis!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)