5 tips voor het kopen van een vloerkleed

5 tips voor het kopen van een vloerkleed
5 tips voor het kopen van een vloerkleed

Waar moet je op letten als je een nieuw vloerkleed wilt kopen? Wij doken in de tips (én trends) en kletsen je hier helemaal bij! Schoenen uit, want vanaf nu wil je alleen nog maar op blote pootjes door het huis lopen...

Tip 1. Meten is weten

Wil je een nieuw vloerkleed aanschaffen bij de zithoek? Meet dan eerst goed de maten op. Je zal niet de eerste zijn die een vloerkleed koopt dat nogal ielig oogt bij je XL hoekbank. Staat toch een beetje sneu. Bovendien: vaak is het relatief goedkoop om een flinke maat groter te kiezen voor je vloerkleed. Wil je écht weten hoe je nieuwe vloerkleed qua formaat uitpakt? Leg kranten of dekbedhoezen in het juiste formaat op de vloer en je krijgt meteen een goede indruk.

Tip 2. Kleur bekennen

Een turquoise of roze vloerkleed, zou jij het aandurven? Het is wel te gek hoor, zo'n explosie van kleur onder je voetjes. Maar speel je liever op safe, kies dan voor een beige vloerkleed. Best slim, want een vloerkleed in de kleur beige matcht al snel bij je interieur. En het is nu eenmaal gemakkelijker om een keer een ander kleurtje op de muur te schilderen of wat nieuwe kussens op de bank te gooien dan een nieuw vloerkleed aan te schaffen. Nu is de ene beige de andere niet. Kijk dus goed of je voor een beige in bijna wit gaat of voor een vloerkleed in een meer bruine tint. En ga je voor comfy hoogpolig of wat strakker laagpolig? Mán, mán, wat een mogelijkheden. Je zou er bijna keuzestress van krijgen!

Tip 3. Kies voor puur natuur

Heb je zo'n lekker boho-sfeertje in huis? Denk: natuurlijke materialen, veel planten en een onvervalste Ibiza-stijl? Dan is een vloerkleed van natuurlijk materiaal echt een must. Van jute bijvoorbeeld. Misschien iets minder zacht voor je voetjes, maar het staat fantastisch hoor. Leuk weetje: jute is een plantaardige bastvezel van een plant die veel in warme en vochtige gebieden voorkomt zoals India, Bangladesh en China. Deze bastvezels worden eerst in water geweekt en daarna van de plantenstengels gestript. Daarna worden er sterke draden van gesponnen et voilà: jouw tapijtje is in de maak. En of je nu kiest voor rond, een lange loper of rechthoekig exemplaar: zo'n natuurlijke eyecatcher gaat het sowieso goed doen in je huis!

Tip 4. Ovaal vloerkleed

We hebben het al eerder verteld: een van de woontrends in 2024 zijn ronde vormen. Een ovaal vloerkleed mag dus niet ontbreken als je houdt van deze elegante vormen in je huis! Het is heel speels, zo'n ovaal vloerkleed. En het doorbreekt strakke vormen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ovaal vloerkleed in de trendkleur beige of gemaakt van jute, zoals we bij de tip hiervoor hebben beschreven. Het is net weer even iets anders-dan-anders en helemaal hot! Beetje voor de durfals misschien, maar wel echt te gek.

Tip 5. Naar buiten

We maken van onze tuin steeds vaker een soort tweede tuinkamer. En waar je een paar jaar geleden alleen nog een soort van plastic vloerkleedjes voor buiten kon kopen, zijn de tapijten steeds hoogwaardiger en doen buitenkleden inmiddels niet meer onder voor de binnen vloerkleden. In effen kleuren of met mooie prints: geweldig om de loungehoek in de tuin, op je dakterras of op je balkon een fikse make-over te geven met een vloerkleed. Bang dat er vlekken op komen? Welnee. Ze zijn gemaakt van stevig polypropyleen dat je met een schrobber of hogedrukspuit zo schoonmaakt. De buitenkleden zijn soms zelf omkeerbaar, extra handig en leuk!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)